Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u kanadi

Ostali zarobljeni u ledu: 11 kitova ubojica u borbi za život

kit
Reuters/PIXSELL
10.01.2013.
u 09:31

Dva odrasla i devet manjih kitova ostali su zarobljeni u bazenu promjera deset metara. Bore se za svaki udah

Vrijeme je na izmaku za jedanaest kitova ubojica koji su ostali zarobljeni u ledu u blizini malog kanadskog naselja Hudson Bay. Dva odrasla i devet manjih kitova u utorak je slučajno zamijetio lovac na tuljane koji je potom alarmirao lokalnu zajednicu. Nesretni kitovi koji su, procjenjuju stručnjaci, dio iste obitelji, ostali su zarobljeni u malom bazenu promjera deset metara koji okružuje potpuno zaleđen zaljev. CNN javlja da su udaljeni najmanje deset kilometara od otvorenih voda. Lokalni stanovnici zbunjeni su jer kitovi arktičke vode obično napuštaju prije siječnja i ne zadržavaju se ovako daleko na sjeveru. Stoga su u pomoć pozvali stručnjake, a na gradskom sastanku odlučili su da će im pomoći razbijanjem leda koji ih okružuje.

– Odlučili smo im dati potporu koliko god je to moguće. Srca su nam tužna kad gledamo koliko pate, želimo im pružiti veće šanse za preživljavanje – kazao je gradonačelnik obližnjeg gradića Inkujaka. On se nada da će kitovi preživjeti do dolaska ledolomca kojemu je potrebno 36 sati da se probije do bazena u kojem su zarobljeni. No bit će to bitka za svaki udah životinja jer se rubovi bazena u kojem se kitovi bore za život zaleđuju i pitanje je koliko će im intervencija lokalnih ljudi pomoći.

>>VIDEO Riskirali živote da bi sa zaleđenog jezera spasili psa

Ključne riječi

Komentara 9

ZE
zeljkonl1
21:02 10.01.2013.

Orke nisu kitovi...vec dupini...

IP
info_punkt
12:00 10.01.2013.

s obzirom da su ubojice, nije mi ih žao...

ZE
zeljkonl1
21:00 10.01.2013.

Slobodni su...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije