Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOORDINACIJA 'DOBRO DOBRIM'

Organizirana humanitarna akcija za Ukrajince u suradnji s veleposlanstvom Ukrajine

Polish Scouts volunteer in receiving and helping people fleeing Russia's invasion of Ukraine, in Przemysl
Foto: STAFF/REUTERS
1/4
15.03.2022.
u 16:16

Trenutno su prioritet, kažu u udruzi, lijekovi, antibiotici i sve što se nalazi u prvoj pomoći, oprema za volontere, kozmetički proizvodi i određena hrana

Udruga "DOBRO DOBRIM" DoDo koordinira u suradnji i uz podršku ukrajinskog veleposlanstva prikupljanje pomoći za Ukrajince u ratnom području. Oni koji žele donirati, mogu pomoći tako da pošalju poruku u inbox udruge na njihovoj Facebook stranici, a oni će poslati spisak neophodni stvari. 

- Također vas molimo da ne opterećujete veleposlanstvo pozivima i upitima što trebate prikupljati. Mi sve aktivnosti koordiniramo s veleposlanstvom i mi ćemo vam odgovoriti na sva pitanja - govore iz udruge.

Trenutno su prioritet, kažu u udruzi, lijekovi, antibiotici i sve što se nalazi u prvoj pomoći (gaze, komprese, zavoji...), oprema za volontere - karimati, vreće za spavanje, termo podveš, čarape, debele nepropusne sportske jakne..., kozmetički proizvodi i određena hrana.

Za detaljan popis može se javiti udruzi putem Facebooka.

Za potrebe kupnje potrebnih materijala i sredstava za stanovnike u Ukrajini, kao i za plaćanje troškova transporta do ratom zahvaćenog područja, udruga je otvorila račun za posebne namjene u Zagrebačkoj banci:

IBAN HR9323600001503057055,
SWIFT: ZABAHR2X.
Model-Poziv na broj primatelja: HR00 - (broj koji želite, ili datum uplate npr. 02032022)
Za uplate preko e-bankarstva - Šifra namjene: CHAR
Opis plaćanja: DONACIJA ZA POMOĆ UKRAJINI

>> VIDEO Pijanist Davide svira na ukrajinsko-poljskoj granici za sve izbjeglice: "Glazbom širim poruku mira"


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije