Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
410 ZARAZA

Od posljedica groznice Zapadnog do sada je u Srbiji umrlo 36 osoba

Komarac
Foto: Robert Anić/PIXSELL
30.10.2018.
u 15:23

Od prvog pojavljivanja bolesti do prošle godine registrirano je 574 oboljelih, te najmanje 61 službeno potvrđena žrtva.

Na teritoriju Srbije od posljedica groznice Zapadnog do sada je umrlo 36 osoba, a registrirano je 410 slučajeva zaraze virusom, priopćio je u utorak državni Institut za javno zdravstvo Srbije Dr Milan Jovanović Batut.

Najviše potvrđenih slučajeva ove sezonske bolesti registrirano je u Beogradu, 212, u Južnobačkom okrugu 56, Južnobanatskom 53, Podunavskom 18, Braničevskom 24, Zapadnobačkom 7, Srijemskom 10, Kolubarskom 8, Sjevernobanatskom 6, Srednjobanatskom 6 i Zlatiboroskom 2.

Po jedan oboljeli registriran je u Mačvanskom, Pomoravskom, Raškom, Rasinskom, Šumadijskom i Borskom okrugu, objavljeno je na službenoj stranici tog instituta.

Groznica Zapadnog Nila prenosi se ubodom zaraženih komaraca, a u Srbiji je prvi put evidentirana  2012. 

Od prvog pojavljivanja bolesti do prošle godine registrirano je 574 oboljelih, te najmanje 61 službeno potvrđena žrtva.

Bolest je sezonskog karaktera, javlja se tijekom ljeta, prvi oboljeli uglavnom se registriraju u drugoj polovici srpnja, a najviše oboljelih je obično u kolovozu.

U zemljama EU groznica Zapadnog Nila ove godine registrirana je  u Grčkoj, Italiji, Mađarskoj, Rumunjskoj i Hrvatskoj. 

Ključne riječi

Komentara 1

AE
Aedes2017
18:22 30.10.2018.

Da,dok je monitoring obavljao dr Petrić ,Srdić i Zgomba ..Vojvodina nije imala groznice Zap.Nila .Nisu se pare bacale u vjetar,bukvalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije