Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
različita razmišljanja u Europi

Od početka rata 88 Rusa zatražilo azil u Hrvatskoj, svi su odbijeni

31.10.2022.
u 06:34

U EU postoje dvije škole razmišljanja o postupanjima prema ruskim državljanima koje, među ostalim, ovise i o geografskom položaju, ali i o shvaćanju ljudskih prava: neke države, posebice one koje graniče s Rusijom, smatraju kako treba stati na kraj ruskim dolascima jer se, ističu, i tako podržava ruska agresija nad Ukrajinom. Druge su države opreznije i pristup im je više iznijansiran. Njemačka će tako upozoriti da potpuno zatvaranje vrata ruskim državljanima znači i spuštanje rampe onima koji bježe od totalitarnog režima, ne podržavaju rat te koji su zbog političkih stavova izloženi opasnosti pa im je ugrožen i život.

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Cantor
Cantor
06:58 31.10.2022.

Zašto ne objave podatke kome su sve dali azil i pod kojim obrazloženjem. Pa da i građani ove zemlje mogu vidjeti kakva se politika useljavanja vodi.

NV
novo vriijeme
07:46 31.10.2022.

Zašto su odbijeni to je neka vrsta političkog azila. Bježe od rata. Možda su i korisnih zanimanja.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
07:09 31.10.2022.

Uglavnom idemo iz krajnosti u krajnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?