Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Očekuje nas velika promjena vremena: Stižu obilne kiše s grmljavinom

Zagreb: Jaka kiša ispraznila centar grada
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
14.06.2020.
u 12:05

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenljivo oblačno mjestimice s kišom i pljuskovima koji ponegdje mogu biti praćeni i obilnijom oborinom. Puhat će povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 12 do 14, na moru između 16 i 18.

Iako su proteklih dana građani uživali u lijepom vremenu, sljedećih dana možemo očekivati mnogobrojne oblake, povremenu kiše, a negdje i obilnije pljuskove s grmljavinom. 

Promjena vremena može se očekivati na dijelu Jadrana i području uz njega već u noći na nedjelju, a u ostatku Hrvatske osobito još uvijek razmjerno tople i sparne nedjelje te tijekom svježijeg ponedjeljka, prognozirao je Zoran Vakula za HRT. 

Nedjelja: nestabilno, osobito na Jadranu i uz njega, danju manje toplo

- U nedjelju će u istočnoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano i vrlo toplo. Poslijepodne ponegdje mala do umjerena naoblaka. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 16, a najviša dnevna između 27 i 29. U središnjim krajevima djelomice sunčano. Sredinom dana i poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka mjestimice pljuskovi i grmljavina koji ponegdje mogu biti izraženiji. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak. Dnevna temperatura malo niža nego na istoku - navodi Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a. 

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenljivo oblačno mjestimice s kišom i pljuskovima koji ponegdje mogu biti praćeni i obilnijom oborinom. Puhat će povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 12 do 14, na moru između 16 i 18. Najviša dnevna od 20 do 23, uz obalu između 23 i 25.

U ponedjeljak kišovitije i svježije, pa nastavak promjenjivog razdoblja.

- Povremeno će biti kiše i pljuskova, osobito u ponedjeljak, kada pljuskovi ponegdje mogu biti izraženiji i obilniji. Puhat će mjestimice umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Početkom idućeg tjedna bit će manje toplo. Na Jadranu u ponedjeljak promjenjivo s kišom i pljuskovima, koji ponegdje mogu biti izraženiji. U utorak djelomice sunčano i uglavnom suho, a pljuskova može biti većinom u unutrašnjosti Dalmacije. U srijedu pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenome moru sjeverozapadni, prognozirao je Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

DHMZ je zbog najavljene mogućnosti grmljavinskih oluja putem Meteoalarma za gotovo kompletnu unutrašnjost te sjeverni Jadran i Istru izdao žuto upozorenje koje upućuje na potencijalno opasne vremenske uvjete.

Na zagrebačkom području bi moglo napadati i do 60 litara po četvornom metru, zbog čega je DHMZ za ponedjeljak izdao upozorenja - što žuta, što narančasta - koja obuhvaćaju teritorij cijele države.

 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije