Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nađimo nestale'

Očajna Anka: Svakoga dana se nadam da ću ugledati svog muža

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA'
Foto: Privatni album
1/3
19.08.2013.
u 16:32

Ivan Džida (60) iz Podcrkavlja posljednji put viđen je 11. svibnja 2013., ali do danas nema vijesti o njemu

Bio je svibanj, jedanaesti u mjesecu. Subota. Anka Džida od jutra je radila u vrtu koji imaju ispod kuće u Podcrkavlju nedaleko od Slavonskog Broda. Krajičkom oka vidjela je 60-godišnjeg supruga Ivana kad je izišao na dvorište sa skuhanom kavom. Za vanjskim stolom je i doručkovao. A onda se vratio u kuću u kojoj živi sa suprugom i najmlađim od trojice sinova i prilegao. Anka Džida završila je s poslom, u tom je trenu došla i susjeda i njih su dvije sjele vani. Oko 12 sati i 30 minuta Ivan Džida je izišao iz kuće odjeven u maslinaste duge hlače, bijelu majicu kratkih rukava preko koje je obukao bijelu majicu dugih rukava s crnom kragnom. Na nogama je imao Adidasove tenisice, a u rukama tabakeru s cigaretama. Šutke je prošao pored žene i susjede i iz dvorišta izišao na cestu, u smjeru Slavonskog Broda:

– Mislila sam da je krenuo k nekom od susjeda. Nije ponio ni dokumente ni novac, čak je kod kuće ostavio i zubnu protezu i lijekove koje je morao uzimati tri puta dnevno. Jako sam se zabrinula jer se nikada nije dogodilo da ga nema cijelu noć. Ujutro sam zvala policiju, kazali su da se javim u ponedjeljak ako ne dođe. A njega nije bilo nigdje, tražili smo ga i u bolnici. Sutradan je policija došla k nama i započela je potraga koja traje, evo, već duže od tri mjeseca. A vijesti o mome mužu nema – zabrinuto priča Anka Džida.

Pretražili su ona i sinovi svaki pedalj šume ispod kuće, pregledavali kanale uz cestu, strahujući da je na Ivana netko naletio automobilom pa pobjegao. Obišli su kolodvore u Slavonskom Brodu, pokazivali Ivanovu fotografiju, pročešljali cijeli grad, tražili ga među beskućnicima. I ništa. Tragali su za Ivanom Džidom i sumještani, uključili su se i lovci, specijalna policija, psi, GSS. Nikakav trag nisu našli.

– Svakoga dana kad iziđem iz kuće pogledam niz dvorište prema šumi i nadam se da ću ga ugledati kako dolazi. Na vrata stavljam poruku sa svojim brojem telefona, ako netko dođe s kakvom vijesti kad me nema – priča Anka Džida.

>>Sve o akciji Nađimo nestale čitajte u našem specijalu

>>U posljednjih sedam dana nestalo 9 osoba, od toga 6 maloljetnika

>>'Mama, gradilišta ima, ali ne i čovjeka koji je obećao posao!'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije