Naslovnica Vijesti Hrvatska

Obrat: Sada ZL Franjo Tuđman tvrdi da su bili otvoreni!

Želimo naglasiti kako se dosad nikad nije dogodilo da je zrakoplovu Croatia Airlinesa odbijen prihvat na izniman zahtjev, tvrde iz MZLZ.
19. lipnja 2017. u 12:56 20 komentara 5188 prikaza
zračna luka Franjo Tuđman
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

U Zračnoj luci Franjo Tuđman danas su se napokon očitovali o događaju od petka navečer kad je zrakoplov Croatia Airlinesa na letu iz Zagreba za Dubrovnik zbog bure preusmjeren u Rim. U Croatia Airlinesu u subotu su ustvrdili da im je bila namjera vratiti taj zrakoplov na zagrebački aerodrom i da su ih na tom aerodromu obavijestili da prihvat njihova Airbusa 320 sa 124 putnika više nije bio moguć u to doba noći – ponoći.

Croatia Airlines MINISTARSTVO: Zračna luka Franjo Tuđman mora biti otvorena svaki dan u tjednu od 0 do 24 sata

U ZL Franjo Tuđman tvrde da su bili spremni prihvatiti taj zrakoplov, ali da nikakvu službeni zahtjev od Croatia Airlinesa nisu zaprimili o tome. Priopćenje ZL Franjo Tuđman prenosimo u cijelosti:

Zračna luka Franjo Tuđman za sav je redovan promet otvorena svaki dan u tjednu od 0 do 24 sata te se u potpunosti poštuju odredbe Naredbe o vremenu otvorenosti aerodroma i Ugovora o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Franjo Tuđman. U tom smislu Zračna luka Franjo Tuđman bila je otvorena i u noći sa 16. na 17. lipnja 2017. godine te je bila u mogućnosti prihvatiti zrakoplov Croatia Airlinesa OU664, što pokazuju svi izvještaji i izjave koje smo prikupili vezano uz ovu situaciju. Zračna luka Franjo Tuđman nije zaprimila nikakav službeni zahtjev od operativnog centra Croatia Airlinesa za prihvat spomenutog zrakoplova.

Croatia Airlines preusmjeren u rim Što bi se dogodilo da je zrakoplov morao hitno sletjeti u Zagrebu?!

U 00:15 sati 17. lipnja dežurni je rukovoditelj prometa Zračne luke Franjo Tuđman zaprimio poziv operatera u operativnom centru Croatia Airlinesa u kojem mu je postavljen upit o tome bi li bilo moguće da se zbog lošeg vremena u Dubrovniku zrakoplov Croatia Airlinesa vrati u Zagreb. Na to je dežurni rukovoditelj prometa Zračne luke Franjo Tuđman odgovorio kako je potreban broj osoblja za prihvat zrakoplova u Zračnoj luci Franjo Tuđman prisutan i da se zrakoplov može vratiti. Također, u tom je razgovoru operater Croatia Airlinesa pitao i može li se zrakoplov vratiti u Zagreb i samo s posadom oko 2 sata ujutro. I na to je pitanje dežurni rukovoditelj Zračne luke Franjo Tuđman odgovorio potvrdno te je zamolio operatera Croatia Airlinesa da mu se ponovno javi nakon što donesu odluku, a operater Croatia Airlinesa odgovorio je da će ga nazvati ako to bude potrebno, ali da će najvjerojatnije zrakoplov Croatia Airlinesa biti preusmjeren na Rim. Nakon toga nikakav ponovni poziv ili službeni zahtjev Zračnoj luci Franjo Tuđman nije bio upućen.

Croatia Airlines Croatia Airlines: 'Nijedna luka u Hrvatskoj nije bila otvorena pa smo morali usmjeriti zrakoplov u Rim'

U 2 sata ujutro dežurni rukovoditelj Zračne luke Franjo Tuđman zaprimio je poziv iz Operativnog centra Croatia Airlines s upitom njihova rukovoditelja o tome koja je trenutačno RFF kategorija na snazi. RFF kategorija oznaka je vatrogasne kategorije zrakoplova, a kategorije se određuju dužinom i širinom trupa zrakoplova te postoji 10 kategorija zrakoplova. Za tip zrakoplova Croatia Airlinesa konkretno je potrebna kategorija RFF 6. Iz Zračne luke Franjo Tuđman odgovoreno je da je u trenutku poziva na snazi RFF kategorija 6, što znači da su bili zadovoljeni svi uvjeti za prihvat zrakoplova Croatia Airlinesa. Inače, do 2 sata ujutro bila je na snazi čak i viša kategorija RFF 7.

ZL FRANJO TUĐMAN Koja drskost i snalažljivost: Zakasnio pa traktorom za prtljagu hvatao avion!

Želimo naglasiti kako se dosad nikad nije dogodilo da je zrakoplovu Croatia Airlinesa odbijen prihvat na izniman zahtjev. Čak i za vrijeme intenzivnih radova na uzletno-sletnoj stazi zračne luke radovi su se tijekom noći otkazivali kako bi zrakoplovi mogli sletjeti. Još jednom želimo naglasiti kako je Zračna luka Franjo Tuđman otvorena tijekom noći i u svakom je trenutku mogla i može primiti zrakoplov. Nakon detaljnog internog izvida cijele situacije možemo zaključiti kako je to bilo moguće i za spomenuti zrakoplov Croatia Airlinesa OU664 u noći sa 16. na 17. lipnja, a izvan toga ne možemo ulaziti ni komentirati odluke zrakoplovne kompanije, navodi se u priopćenju.

PILOTSKI MANEVAR Airbus uspio sletjeti s rupom u motoru većom od metra! Putnici doživjeli šok Pilot prije leta putnicima dao nevjerojatan prijedlog, od muke počeli povraćati... Croatia Airlines Propali pregovori Stjuardese i piloti Croatia Airlinesa idu 
u štrajk usred sezone
 • jureh77:

  laž, ne žele plaćati kaznu, postoji snimka komunikacije neka je puste

 • dopizdilomi:

  U normalnoj i pravnoj državi letjele bi glave direktora, managera i šefova ali kod nas će zaposliti još uhljeba jer ih ima malo.

 • Avatar Zgubider.
  Zgubider.:

  Turci nam vode aerodrome, Turci nam grade autoceste - baš smo nesposobni!