Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zračna luka Franjo Tuđman mora biti otvorena svaki dan u tjednu od 0 do 24 sata

Izrazili su žaljenje zbog neugodnosti koje su imali putnici na navedenom letu
18. lipnja 2017. u 17:02 8 komentara 1758 prikaza
Croatia Airlines
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture priopćenjem su se obratili javnosti vezano uz premještanje zrakoplova, koji je na letu iz Zagreba za Dubrovnik u subotu sletio u Rim.

Croatia Airlines preusmjeren u rim Što bi se dogodilo da je zrakoplov morao hitno sletjeti u Zagrebu?!

- Temeljem Naredbe o vremenu otvorenosti aerodroma (“Narodne novine”, broj 28/2017) u razdoblju od 26. ožujka do 28. listopada ove godine Zračna luka Franjo Tuđman mora biti otvorena svaki dan u tjednu od 0 do 24 sata, priopćili su.

Iz ministarstva dodaju kako je prema Ugovoru o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb između Republike Hrvatske i Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. propisano da je Koncesionar suglasan da će se pobrinuti i osigurati da će Zračna luka biti otvorena i neprekidno raditi tijekom cijelog vremena Razdoblja koncesije.

- Ministarstvo još uvijek prikuplja sve činjenice vezane uz ovaj događaj te će sve detaljno analizirati. Također, Agencija za civilno zrakoplovstvo, nadležna za nadzor zračnog prometa, pokrenut će istragu te zatražiti detaljna izvješća od uključenih strana, Croatia Airlines i Međunarodne zračne luke Zagreb – Franjo Tuđman, a kako bi se utvrdilo činjenično stanje i potom aktivnosti koje je potrebno poduzeti s ciljem prevencije i/ili sankcioniranja odgovornih, objavili su iz ministarstva.

Izrazili su žaljenje zbog neugodnosti koje su imali putnici na navedenom letu te se "nadaju da su svi stigli do svojih konačnih destinacija u što kraćem roku, kao i da su im pružena sva prava i pomoć koja proizlazi iz nacionalnog i EU zakonodavnog okvira."

Croatia Airlines Croatia Airlines: 'Nijedna luka u Hrvatskoj nije bila otvorena pa smo morali usmjeriti zrakoplov u Rim' croatia airlines sigurno sletio Zbog napuklog stakla zrakoplov Croatia Airlinesa preusmjeren za Munchen Croatia Airlines Propali pregovori Stjuardese i piloti Croatia Airlinesa idu 
u štrajk usred sezone
President Donald J. Trump and First lady Melania Trump return to the White House
Nije joj prvi put
Nakon debate kamere su snimile ovo neobično ponašanje Melanije Trump
Advanced Driver Assistance Systems
CVH
Kako funkcioniraju napredni sustavi za podršku vozaču pri upravljanju vozilom (ADAS)?
 • Meter:

  Što, zapravo, znači kratica HZLZ u službenim dopisima iz te zračne luke...

 • Avatar Azriel
  Azriel:

  Badava Ugovor o koncesiji, kad nepoštivanje istog, ne donosi sankcije

 • čarapan:

  Palanka 🤣🤣🤣