Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PILOTSKI MANEVAR

Airbus uspio sletjeti s rupom u motoru većom od metra!

Screenshot Twitter
12.06.2017.
u 09:06

Snimke prikazuju rupu veću od metra na oplati lijevog motora

Zrakoplov China Easterna, koji je letio za Šangaj, morao se vratiti u Sydney zbog rupe u jednom od motora i uspio je sigurno sletjeti.

Glasnogovornica tvrtke kazala je u ponedjeljak kako je razlog povratka bilo "hitno stanje u zraku".

Airbus A330-200 uspio je sletjeti bez daljnjih oštećenja i nije bilo ozlijeđenih, kazala je predstavnica tvrtke Kathy Zhang.

"Posada je uočila nenormalnu situaciju na lijevom motoru i odlučila se odmah vratiti u Sydney. Svi su putnici i članovi posade prizemljeni sigurno", kazala je. Australski mediji prenose kako su neki putnici čuli zvuk poput udarca ubrzo nakon polijetanja i osjetili su miris paljevine.

Snimke australskih medija prikazuju rupu veću od metra na oplati lijevog motora, a stručnjaci kažu kako je teško procijeniti kako je došlo do otpadanja dijela oplate.

Australski ured za sigurnost u prometu istražuje slučaj.

Komentara 6

NA
narod1
10:28 12.06.2017.

To nije Airbusov motor. Ili je GE, ili Pratt & Whitney ili Rolls Royce. Oni su 'uhebali' stvar

GV
golub Vaso
09:40 12.06.2017.

svaki Airbus ili sličan zrakoplov može sigurno i bez problema sletjeti s jednim upaljenim motorom

NE
Nepokolebljiv
09:24 12.06.2017.

Odlicna reklama za Air Bus! Pod dizajnirali termalnu otpornost kucista motora u podrucju superbrzog zracnog protoka a avion ipak leti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije