Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cvetlin

Obojili školsko pročelje, postavili novu ogradu

cvetlin (1)
Arhiv škola Cvetlin
03.08.2011.
u 11:57

Pripomogli su i učenici, a „logističku“ potporu akcijašima osigurali su Općina Bednja i Varaždinska županija

 CVETLIN – Ne žaleći truda i slobodnog vremena, članovi mjesne Udruge za sportsku rekreaciju i Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Cvetlinu učinili su dobru stvar. Dobrovoljnim radom obojili su pročelje Područne osnovne škole "Grofica Julijana Erdödy Drašković“ koje je vapilo za osvježenjem te postavili novu zaštitnu ogradu na školskom igralištu.

– U pomoć vatrogascima i rekreativcima priskočili su i učenici, a akciju uređivanja poduprle su Općina Bednja i Varaždinska županija. Dok je skupina dobrovoljaca uređivala fasadu, druga skupina akcijaša na školskom je igralištu uklonila trošnu zaštitnu ogradu, postavljenu prije više od trideset godina. Uz pomoć tvrtke Lomi iz Višnjice, na njenu su mjestu podignuti novi stupovi, na koje će biti postavljena zaštitna mreža. Budući da je igralište tik uza cestu, time će se povećati sigurnost učenika, kako bi se spriječilo da djeca, u žaru igre, ne "lete" za loptom i pritom istrčavaju na prometnicu – poručila je Slavica Cingesar, ravnateljica matične Osnovne škole u Višnjici, na čiji poticaj je akcija i provedena.

– Cvetlin je malo pogranično mjesto, u kojemu su ljudi upućeni jedni na druge u svakodnevnom životu, pa im ovakve akcije puno znače. To više što se, uz redovite školske i rekreacijske aktivnosti, na igralištu održavaju i cvetlinski Etnofestival i memorijalni malonogometni turnir "Tri hrvatska viteza“, pa je i red da taj prostor sami uredimo kako bismo se bi svi na njemu osjećali ugodno i sigurno – poručili su marljivi Cvetlinčani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije