Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baština

O Matoševoj kući brinu se Ministarstvo i Zagreb

matoševa kuća
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/2
21.01.2014.
u 22:30

Za dovršetak potrebno je 9,4 milijuna, od čega dva milijuna za obrtničke radove, a za stalnu izložbu 7,4 milijuna kuna.

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić postigli su dogovor o participiranju u dovršetku obnove i stavljanju u funkciju kuće Antuna Gustava Matoša – kulturnog centra u Tovarniku, izvijestio nas je Željko Anić, tajnik Društva Antuna Gustava Matoša koje je nositelj ovog projekta vrijednog 21 milijuna kuna.

Do sada je utrošeno 11,5 milijuna kuna.

– Najvećim dijelom utrošenih sredstava, sa 7,5 milijuna kuna, pokriveni su troškovi građevinsko-obrtničkih radova koje su u jednakim iznosima od po 3,7 milijuna kuna financirali Vlada i Grad Zagreb. Za dovršetak ovog projekta potrebno je još 9,4 milijuna, od čega dva milijuna za završne obrtničke radove, a za izvedbu stalne izložbe spomen-postava i opremanje interijera prema idejnom rješenju, koje je izradila tvrtka Muze d.o.o. za savjetovanje i upravljanje projektima u kulturi i turizmu iz Zagreba, valja osigurati 7,4 milijuna kuna – kaže Željko Anić dodajući da idejnim rješenjem izložbe stalnog spomen-postava i njegovim temeljnim konceptom žele na najbolji način prikazati veliko bogatstvo hrvatske književnosti i kulture kroz ostavštinu jednog od najvećih hrvatskih književnika – Matoša.

>>Posjećivali su je Šenoa i Matoš, a danas je muzej

>>Jurić-Zagorka, Šenoa, Matoš griju se Dinamovim šalovima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije