Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŠEK O VLADI

Novi detalji s tajne snimke: 'Pol bi ih odmah prebrisal!'

Viktor Šimunić i Žarko Tušek
PIXSELL
27.01.2021.
u 13:07

Novi transkripti otkrivaju da Tušek sebe ne vidi kao župana, nego puca mnogo dalje. Kaže da mu se otvara mjesto političkog tajnika stranke i čak ulazak u Vladu

Objavljeni su novi detalji tajne snimke razgovora između HDZ-ova Žarka Tušeka i nezavisnog vijećnika Viktora Šimunića. Kako otkrivaju 24sata, Tušek u tom razgovoru iznosi i svoje stavove o sebi i Vladi Andreja Plenkovića.

Novi transkripti otkrivaju da Tušek sebe ne vidi kao župana, nego puca mnogo dalje. Kaže da mu se otvara mjesto političkog tajnika stranke i čak ulazak u Vladu. I to treba staviti u kontekst njegovih obećanja za funkcije. Istina je da je HDZ u Krapinsko-zagorskoj županiji oporba, ali Tušek je saborski zastupnik, član Predsjedništva HDZ-a koji se hvali i poznanstvima s ministrima, ali i očekuje da će uskoro na višu funkciju. 

– Moramo svi težiti tome da imamo relevantne ljude u državnoj politici jer bez njih nemremo napraviti osnovne generalne stvari za naš kraj. Imam prostora kao predsjednik Odbora za gospodarstvo razvijati se na nacionalnoj sceni i kao budući politički tajnik HDZ-a dodatno razvijati na nacionalnoj sceni. Potencijalno mi se otvaraju vrata ulaska u Vladu ako se potrefi neko ministarstvo koje meni odgovara. I mislim, pošto imam 39 godina, da je vrijeme za tu tekmu – kaže Tušek.

On objašnjava i kako stoje stvari stoje u stranci, da se ne može mnogo napraviti za kraj kad su uvijek prvi Dalmatinci i Slavonci (članovi HDZ-a, op. a.). Zatim kasnije u dva navrata iznosi i viđenje sebe, govori o Vladi, a u trećem dijelu, kada Šimunić kaže da je bio kod HDZ-ova ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenice, otvoreno kritizira njegove sposobnosti. 

– Ne tražim ja da budem bog i batina svemira, nego hoću svojim suportom kroz državne odnose, svojim privatnim odnosima koje imam s dijelom Vlade i ministrima, za koje mislim da su stvarno dobri ministri, ima tu i ministara (kaže š**ka ili šutka, nije razumljivo, op. a), ima tu sva, kaj bi ih pol odmah prebrisal, ali s onim koji su dobri frendovi, hoću pomoći ovom kraju. Nemrem pomoći, jeba ti pas glavu, kad župan sve koči! – kaže Tušek koji je uvjeren da Zagorje može dobiti mnogo više novca od Vlade i EU fondova kada bi HDZ bio na vlasti u županiji. 

A što misli o ministru Malenici rekao je u dijelu u kojem on i Šimunić pričaju o vijećničkim naknadama i da je Šimunić bio na sastanku kod ministra bez rezultata. Tušek je pohvalio i premijera oko lokalne uprave: "Andreju to ne paše, on to bu zmenil." 

– Malenica, on je O. K. dečko, ali po mom mišljenju nije dorasel tome – kaže Tušek o stranačkom kolegi. 

Tušek spominje i dogovore koji su mogući ako Šimunić prihvati suradnju te da se u tom slučaju može sjesti ''u tajnosti''.

Komentara 107

WA
walker
15:35 27.01.2021.

HDZ-ovci su shvatili da čim više afera imaju, to im je bolji rejting i lakše i uvjerljivije pobjeđuju na izborima. Tako da je sve ovo, zapravo, pomno smišljena pasivno-agresivna politička kampanja. "Idemo dalje", rekli bi nekad, a danas dodali - "vjerodostojno".

TH
theo
13:57 27.01.2021.

dok im je pasalo onda su pobjedili koronu, dok se sve raspalo bio je kriv narod, tako je i za ovo dok je sabo gulio godinu dana onda su likovali i vikali korupcija, sad je to sve samo dio političkog dogovora......

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
14:02 27.01.2021.

Tu je u pravu. Pol bi ih trebalo pobrisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije