Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE BEROŠ

Novi detalji nesreće: Hitna je pokušala preteći automobil koji je vozio muškarac s 1,16 promila alkohola u krvi

Foto: Informativni centar Virovitica
1/3
03.08.2021.
u 08:18

Protiv 44 – godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave ODO Virovitica, navode iz policije.

U sudaru vozila Hitne pomoći i osobnog vozila u ponedjeljak oko 17:40 u Suhopolju poginule su medicinska sestra i pacijentica, dok su ozlijeđene dvije osobe. 

O detaljima se oglasila i policija. 

"Do prometne nesreće je došlo kada je 44 – godišnji vozač osobnog automobila virovitičkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1.16 promila, upravljao osobnim automobilom kroz Suhoplje, Ulicom K. Tomislava smjerom istok-zapad, gdje je dolaskom do kbr. 109, započeo radnju skretanja ulijevo na putni most, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu, dok je u tom trenutku nad njim radnju pretjecanja vršilo vozilo Hitne pomoći virovitičkih registarskih oznaka sa uključenim posebnim uređajima za davanje svjetlosnih znakova signala s kojim je upravljao 42 – godišnji vozač, te je tom prilikom  na južnoj prometnoj traci došlo do udara prednjeg dijela vozila Hitne pomoći u središnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila koji se zaustavio na prometnoj traci, dok je vozilo Hitne pomoći sletjelo u putni jarak, i udario u betonski most te se prevrnulo na bočnu stranu", navode iz PU virovitičko-podravske. 

Sve četiri osobe iz vozila Hitne pomoći su zbog zadobivenih ozljeda prevezene u Opću bolnicu Virovitica gdje su dvije osobe u dobi od 57 i 83 godine preminule. Jedna je osoba (42 godine) zadobila teške tjelesne ozlijede, a jedna (39) lakše. Vozač osobnog automobila je neozlijeđen.

- Protiv 44 – godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave ODO Virovitica, navode iz policije. 

Kolege nesretne medicinske sestre opraštaju se od nje na društvenim mrežama.  - Danas je naš posao na kotačima naplatio danak u najgorem mogućem smislu. Danas, na radnom mjestu poginula je svima draga kolegica sestra u prometnoj nesreći. Obitelji iskrena sućut od radnih kolegica i kolega - navodi se u statusu.

O samoj tragediji oglasio se na Twitteru i ministar Vili Beroš. 

- Zatečeni smo tragičnom viješću o nesreći hitne medicinske pomoći kod Suhopolja. Predanost u spašavanju ljudskih života završila je nažalost tragično gubitkom života med. sestre i pacijentice. Izražavam najdublju sućut obiteljima preminulih te djelatnicima hitne medicinske pomoći - navodi se u tvitu. 

 

Komentara 43

KE
keckin37
09:26 03.08.2021.

Ovdje mnogi izgleda neznaju kako se postupa kad naidje vozilo sa rotacijom. Svi ostali ucesnici duzni su da ga propuste, tako da ovaj alkoholicar, nije smio da uopce skrece lijevo, nego da propusti vozilo hitne pomoci.

3A
3.account
08:56 03.08.2021.

znaci opet alkoholiker u glavnoj ulozi !

DH
Dinko Horvat
09:01 03.08.2021.

Hitna spašava živote, a svi znamo šta radi alkohol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije