Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Nova TV poslala svoje najveće novinarske zvijezde na mjesta katastrofe

Mislav Bago
Goran Stanzl/PIXSELL
21.05.2014. u 14:26

Andrija Jarak, Mislav Bago i svi ostali javljali su se iz poplavljenih sela – što je pravi profesionalni odgovor na izvanredno stanje na terenu

Mislav Bago se u sinoćnji dnevnik Nove TV javio iz Strošinaca, Andrija Jarak iz Orašja, Ivana Ivanda iz Cerne, Marko Balen iz Račinovaca, Barbara Štrbac iz Obrenovca. Prava je senzacija vidjeti reportera/komentatora Mislava Bagu iza kojeg nije studijski video-zid i koji na Markovu trgu ne intervjuira političare. Nova TV je poslala najbolje što ima na teren, u poplavu, i tako pokazala koliko joj je stalo do žrtava katastrofalne poplave.

Dok je dugogodišnji uporni rad Nove TV na personaliziranju vijesti sinoć pokazao svoje rezultate, HRT–ov Dnevnik nije nas imao čime počastiti, jer HRT-ov informativni program ne samo da nema  voditeljske i reporterske zvijezde nego se u ovoj birokratskoj ustanovi oduvijek uspješno radilo na tome da se svaka kvalitetna novinarska ambicija zatre u korijenu. Tako je bilo u komunizmu, pa u demokraciji, a najgore je danas. Zato se sinoć nismo imali čemu nadati, osim predanom radu HRT-ovih snimatelja. Hvala im na kvalitetnom doprinosu i teškom radu, ali to je tek pola posla.

Nova TV je mičući Mislava Bagu s Markova trga i šaljući ga u Strošince, daleko od njegovih uobičajenih novinarskih zadataka, demonstrirala osjećaj solidarnosti s izvanrednim stanjem na poplavljenom području. Šaljući sve svoje najbolje novinarske snage u poplavljena sela, ona je uspjela istinu o poplavljenima prenijeti na najkvalitetniji i najdojmljiviji način. A što je sve mogla učiniti HRT pokazuje usamljeni primjer u današnjim vijestima na prvom programu u 13 sati: Karmela Vukov Colić, gospođa iz „Dobro-jutro-Hrvatske“, stoji u vodi na ulazu u Strošince i svojim razgovorom s lokalnom odgovornom osobom podiže moral naciji. A gdje je Sanja Doležal?

>> Srbija traži pomoć, a Milanović krivce

Komentara 14

Avatar gladnijura
gladnijura
15:11 21.05.2014.

Mo'š zamisliti o zvijezdi.

DU
Deleted user
14:44 21.05.2014.

Mislim da će mišići Mislava Bage biti presudni za suzbijanje poplave !

BU
Buržuj
16:09 21.05.2014.

ako ti kažeš da su to tvoje novinarske zvijezde,nek ti budu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije