Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika gesta

Njemački par Grčkoj dao ček kojim plaća svoj dio ratne štete iz II. svjetskog rata

Grčka Njemačka
DPA/PIXSELL
19.03.2015.
u 20:34

Izračunato je da svaki Nijemac Grčkoj duguje upravo 875 eura.

Njemački turisti Lodwig Zacaro i Nina Laghe u srijedu su se ušetali u gradsku vijećnicu grčkog grada Nafplija i od gradonačelnika zatražili da prihvati njihov ček na 875 eura.

Objasnili su da žele platiti svoj dio ratne štete iz Drugog svjetskog rata koji Njemačka duguje Grčkoj. Naime, izračunato je da svaki Nijemac Grčkoj duguje upravo 875 eura.

Žele se iskupiti za nepravdu

Gradonačelniku Dimitrisu Kotsourosu objasnili su da se žele iskupiti za nepravdu prema Grčkoj koju njemačka vlada do dana današnjeg ne želi ispraviti.

Ujedno su mu se ispričali zbog toga što nemaju dovoljno novca da oboje plate ratne reparacije.

>>Angela Merkel ne želi više popuštati Grčkoj

>>Tsipras traži sastanak s čelnicama EU kako bi izbjegao bankrot

Komentara 41

RU
ruger
21:09 19.03.2015.

kad bi njemacka dala grckoj sve novce sto ima njima bi bilo malo.ne vole grci da rade .vole da spavaju pod maslinom i da piju bevandu.a oni koji kao nesto rade u penziju bi od 40.malo morgen Spiro opulos.

DU
Deleted user
21:01 19.03.2015.

Ek, talijani... meni ste u Lici zapalili štalu ( ok, slučajno) 1942.g ... da pošaljem broj računa.. vaša banka, zagrebačka, haha...

BV
Bijela Vrana
20:46 19.03.2015.

Kaj nisu trebali donjeti 2x875 €?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije