Naslovnica Vijesti Hrvatska

Obuljen Koržinek za revitalizaciju Zvijezde: 'Baštinu treba njegovati i koristiti'

Karlovac je već pokušao revitalizirati Zvijezdu, a uspjeh bi mogao postići plan u izradi u sklopu projekta Star Voice Udruge MA-TRIX
19. studenoga 2016. u 21:24 0 komentara 984 prikaza
Nina Obuljen Koržinek u pratnji karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića obišla je Zvijezdu
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/12

Nekada najnapučeniji dio Karlovca, najstarija gradska četvrt Zvijezda nastala u 16. stoljeću, kada i sam grad, u 20. je stoljeću počela propadati, a danas je najneuređenija četvrt s praznim kućama koje propadaju, rečeno je danas na javnoj raspravi o budućnosti Zvijezde.

Ana Matan SPAŠAVANJE BAŠTINE Posljednja šansa za karlovačku Zvijezdu – gradska vlast mora poslušati ‘žabare’ radićeva Stara jezgra Karlovačka Zvijezda osuđena na jednu trgovinu mješovitom robom, mesnice nema

Karlovac je već pokušao revitalizirati Zvijezdu, a uspjeh bi mogao postići plan u izradi u sklopu projekta Star Voice Udruge MA-TRIX. Projekt je podržala i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, koja je u pratnji karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića i obišla Zvijezdu.

– Povijesne cjeline, stare gradske jezgre, dvorci, naša su baština koju treba njegovati, uređivati i koristiti. Zvijezda je takva cjelina – kazala je ministrica.

Jelić je rekao kako će uređenje Zvijezde vjerojatno završiti naša djeca i unučad te dodao kako je nužno da Karlovac podrži ideju pretvaranja karlovačkog Veleučilišta u sveučilište, jer dolaskom Veleučilišta u Zvijezdu prostor je živnuo, a dodatni programi tome mogu doprinijeti.

>> Prvi radni dan ministrice Obuljen: Isplate u kulturi više neće kasniti

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.