Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Nezaobilazna boutique destinacija dodijelila nagrade koje nam otkrivaju kuda već sljedeći vikend

Zagrebačka županija
Foto: Josip Škof/TZ Zagrebačke županije
1/4
06.06.2024.
u 09:00

Zagrebačka županija pozicionirala se u srcu kontinentalne Hrvatske kao regija s vrhunskom turističkom ponudom. Destinacija je to u kojoj se ne možete odlučiti biste li se radije popeli na vrh mnogobrojnih proplanaka, ili posjetili vrhunske ugostiteljske objekte u kojima se isprepliću okusi nagrađivanih pjenušaca i gastronomskih specijaliteta. U donošenju ovako, vjerujemo, ne tako jednostavne odluke, zasigurno će vam pomoći već tradicionalna dodjela nagrada “Ruža Zagrebačke županije” koju organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije.

Čak 18 laureata dodijeljene su nagrade u šest kategorija, a doznajemo da izbor ove godine, kao niti jedne do sada, nije bio jednostavan. U razgovoru s direktoricom turističke zajednice Ivanom Alilović, otkrili smo da su poseban naglasak u izboru stavili na održivu i inovativnu turističku ponudu: “Svaki od nagrađenih dionika dao je izniman doprinos razvoju nas kao turističke destinacije. Njihova predanost i trud inspiracija su svima nama jer svojim radom i entuzijazmom kontinuirano podižu standarde naše turističke ponude”.

Cjelogodišnjeg turizma nema bez razvoja onog kontinentalnog”
Ne čudimo se rastu popularnosti Zagrebačke županije kao boutique destinacije, s obzirom da upravo tome idu brojke Eurostat istraživanja i one Europske komisije, koje govore o impresivnom rastu kontinentalnog turizma. U Hrvatskoj se, među mnogobrojnim destinacijama, istaknula u tom rastu i ova županija kao jedna od perjanica ovog trenda.

Foto: Josip Škof/TZ Zagrebačke županije

Dobitnica posebne nagrade za razvoj kontinentalnog turizma donedavna je ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, a saznajemo da je tu nagradu zaslužila upravo kao osoba koja je održiv, cjelogodišnji i kontinentalni turizam zagovarala s najsnažnijih pozicija u politici tijekom cijelog mandata. „Svjesni smo da nema cjelogodišnjeg turizma bez razvoja kontinentalnog turizma. Kontinentalni turizam ima itekako što za ponuditi i doprinijeti cjelokupnom održivom turizmu Hrvatske“, istaknula je Brnjac u povodu preuzimanja nagrade.

Održivot je jedan od ključnih pečata turističke ponude predivnog zagrebačkog zelenog prstena, a to potvrđuje i Green Destinations certifikat koji im je dodijeljen ovog proljeća na prestižnom turističkom EXPO-u u Berlinu. Kada govorimo o održivosti, moramo spomenuti i nagrade u kategoriji održivog turizma koje su osvojili Cantilly Garden Restaurant te Vina Bedekovich koja kontinuirano promoviraju održivu vinogradarsku praksu.

U kategoriji smještajnih objekata, nagrade su dobili Villa Cesarica te Feel Good objekt koji svojim prepoznati po vrhunskoj usluzi, luksuznom i autentičnom smještaju. Jednako impresivan bio je i HoTur obrt za usluge, koji svojim inovativnim pristupom kontinuirano unapređuje turističku ponudu Zagrebačke županije. Održivost i ne može bez društvene odgovornosti uspješnih poslovnih subjekata pa su tako nagrade za društvenu odgovornost osvojili Naftalan kozmetika i Hrvatska pošta.

Nagradu je ponijela i villa iz mjesta Bedenica, koje možda nije poznato široj javnosti, ali će nagrada dodiljenja „Green silence vili“ za promicanje održivog turizma i očuvanje okoliša zasigurno doprinijeti prepoznatosti tog kraja. „Ova nagrada znači priznanje za naš petogodišnji rad, gdje smo prvi pokrenuli turističko iznamljivanje u sklopu Bedenice. Sve to ima benefite za naše sugrađane, cijelu općinu, ali i Zagrebačku županiju„ poručila je Grozdana Cvrlja, vlasnica ovog objekta.

Krešimir Žitković, Konjički klub Trajbar Team
Foto: Josip Škof/TZ Zagrebačke županije

Ako poželite pobjeći iz grada i okušati se u jahanju konja u nepreglednim i predivnim brežuljcima zagrebačkog kraja, među nagrađenima je i Konjički klub Trajbar Team kojem je dodijeljena posebna nagrada za doprinos aktivnom turizmu. „Nagrada predstavlja izuzetan poticaj za dosadašnji trud i daljnji razvitak. Hvala svim mojim djelatnicima i onima u klubu koji su doprinijeli ovoj nagradi, njima će to biti poseban poticaj„ poručio je Krešimir Žitković, Konjički klub Trajbar Team.

Ukoliko jahanje ne izaziva dovoljno adrenalina, tu je laureat iz kategorije inovativnih proizvoda i usluga – Santa Domenica Trifecta Weekend 2023, prva Spartan utrka održana u Hrvatskoj koja je osvojila srca brojnih zaljubljenika u avanturistički turizam.

Neraskidiva eno-gastronomska veza s destinacijom
Zagrebačka županija i vrhunska eno-gastronomska ponuda uvijek idu ‘ruku pod ruku’ jer lokalni specijaliteti i domaća kuhinja privlače ne samo domaće, već i gurmane iz cijelog svijeta. Ove su se godine u sklopu dodjele nagrada Ruža Zagrebačke županije, u ovom segmentu, ponajviše istaknuli obitelj Ivančić, vlasnici Restorana Ivančić, i manifestacija „Štruklijada, štrudlijada i kestenijada“ koji su sa sobom kući ponijeli nagrade u kategoriji eno-gastro turizma zahvaljujući svojim iznimnim gastronomskim ponudama koje promoviraju lokalne specijalitete.

Samoborske ugostiteljske legende Mirko Šintić i Matilda Mihalea Purić pokazali su tradiciju i kvalitetu Samobora kao turističke destinacije i dobili nagradu za istaknute djelatnike u turizmu.

Bruno Ceronja, vlasnik restorana „Mon Ami“ u Velikoj Gorici
Foto: Josip Škof/TZ Zagrebačke županije

Posebne nagrade povezane s ovim hvalevrijednim segmentom turističke ponude, dobili su PUB Cubismo za jedinstveni ugostiteljski koncept, Ivana Belošević, vlasnica Pekare Cipov iz Buševca te Mon Ami za izvrsnu uslugu i inovativnost. „Ova nagrada mnogo mi znači kao potvrda našem radu i zalaganju koje ulažemo suradnici i ja već posljednjih 25 godina“, rekao je Bruno Ceronja, vlasnik restorana „Mon Ami“ u Velikoj Gorici.

Zagrebačka županija svojim bogatim kulturnim i prirodnim resursima, eno-gastro ponudom i posvećenošću održivosti, nastavlja privlačiti sve više posjetitelja, potvrđujući svoju ulogu kao jedna od vodećih boutique turističkih destinacija u Hrvatskoj. Prekrasni pejzaži i autentični eno-gastro doživljaji čine ovu županiju savršenim odredištem za sve koji traže opuštanje i vrhunsko vikend iskustvo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije