Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
33.kulenijada

Natprosječna kvaliteta: Kuleni osvojili ukupno 29 medalja!

kulen,kulenijada,portal (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/4
14.06.2013.
u 16:45

Predsjednik Stručnog povjerenstva je kazao kako su četiri kulena zaslužila zlatnu medalju, jedanaest srebrnu, a četrnaest brončanu. Samo tri kulena su ostala bez odličja.

U prostorima mesne industrije Papuk u Požegi danas je održano ocjenjivanje kulena koji su prispjeli na ovogodišnju 33. Kulenijadu. 

- Na ocjenjivanje su pristigla 32 uzroka kulena od 30-ak proizvođača iz četiri slavonske županije te iz Sisačko – moslavačke županije – kazao je Bruno Horvat, direktor požeškog Ureda turističke zajednice koja organizira Kulenijadu. Dr. sc. Marko Krznarić, predsjednik Stručnog povjerenstva je kazao kako su četiri kulena zaslužila zlatnu medalju, jedanaest srebrnu, a četrnaest brončanu. Samo tri kulena su ostala bez odličja. 

–Kuleni iz ovogodišnje proizvodnje su natprosječne kvalitete u usporedbi s zadnjim godinama. Razlog tomu je zasigurno i dugogodišnja proizvodnja ove delikatese naših proizvođača koji sudjeluju na ovoj manifestaciji. Oni već dobru poznaju tehnologiju, pravljenja, sušenja i čuvanja – istaknuo je dr. Krznarić. Predloženo je da ubuduće u stručnoj komisiji osim stručnjaka budu i najuspješniji kulenari, sudionici dosadašnjih Kulenijada. A kakvi su kulenovi pristigli na ocjenjivanje građani će se moći sutra uvjeriti u pješačkoj zoni. 

Uz kulenove bit će i bogata ponudu sireva te vrhunskih vina. A tko je osvojio kakvu medalju saznat će se na priredbi 27. Lipnja. Generalni sponzor Kulenijade je Kutjevo d.d., a pokrovitelj Grad Požega. 

>>Slavonski kulen napokon dobiva zaštitu zemljopisnog podrijetla

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije