Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJENO SUĐENJE

Svjedočio mladić koji je oslijepio nakon što su ga brutalno pretukli: 'Nisam znao za dogovor'

Foto: Branimir Bradarić
1/3
12.03.2021.
u 14:42

Ivan Mikuljan (22) koji je u kolovozu 2018. godine u tučnjavi zadobio teške ozljede zbog kojih je ostao slijep i 100-postotni invalid dao je iskaz pred sudskim vijećem Općinskog suda u Vukovaru.

Pred sudskim vijećem Općinskog suda u Vukovaru danas je iskaz dao Ivan Mikuljan (23) koji je u ranim jutarnjim satima 22. kolovoza 2018. godine u tučnjavi u Vinkovcima zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život radi kojih je ostao slijep i 100-postotni invalid. Sukladno ranijem zahtjevu odvjetnika Mikuljan je svoj iskaz dao putem video linka dok su optuženi bili u sudnici pored.

Pročitan je njegov iskaz koji je dao u Općinskom državnom odvjetništvu kada je rekao kako on osobno nije sudjelovao u tučnjavi na kirbaju u Rokovcima 16. kolovoza 2018. godine u kojem su sudjelovali dečki iz Rokovaca koji su se sukobili s ekipom iz Vinkovaca među kojima su bili i neki od optuženih. Pojasnio je kako mu je tada radi ozlijede lijeva ruka bila u gipsu. Ponovio je i kako se on nije dopisivao ni s kim od optuženih kao niti da nije znao da postoji dogovor o tučnjavi u Vinkovcima. Prema njegovim riječima dolaskom na mjesto događaja zadobio je udarac te je tek poslije, od prijatelja, čuo da ga je udario Luka Miškulin.

Odgovarajući na upite odvjetnika optuženih kazao je kako ne zna kako je došlo do tučnjave kao i da nije bio pijan. Nije znao niti tko je sudjelovao u tuči, a odgovorio je i kako mu nitko od optuženih se nikada nije javio niti ponudio bilo kakvu pomoć. Na njegovo svjedočenje odvjetnici optuženih su uložili prigovor navodeći kako je ono u cijelosti neistinito i kontradiktorno iskazu koji je ranije dao u Državnom odvjetništvu te da sebe na taj način prikazuje kao osobu koja ni na koji način nije doprinijela sukobu.

Svjedočio je i Filip Nikolić (20) iz Andrijaševaca koji je rekao kako su na kirbaju u Rokovcima domaće dečke, među kojima je bio i Mikuljan, provocirali i prijetili im dečki iz Vinkovaca. Kazao je i kako su se dodatno prepirali preko Facebook grupe Samo Vinkulja i tako i dogovorili susret u Vinkovcima. Međutim, Nikolić za većinu postavljenih pitanja nije bio siguran, ne sjeća se ili je odgovarao kako ne zna. Kazao je kako nije prisustvovao tučnjavi s obzirom da su zakasnili ali i da je dolaskom na mjesto događaja vidio Mikuljana kako leži na tu, vrti se i nešto mumlja. Kazao je kako su krenuli u Vinkovce da se riješi „situacija“ oko prepirke na Facebooku kao i da misli da je za to znao i Mikuljan.  

       

Drugi svjedok Luka Pranjković (20) ponovio je kako je sve započeo na kirbaju u Rokovcima kao i da su se među sobom nastavili prepirati na Facebook grupi Samo Vinkulja. Kazao je kako su prije odlaska u Vinkovce, negdje poslije 1 sat noću, sjedili u kafiću u Rokovcima i pili alkohol. Misli da je i Mikuljan pio kao i da je znao zašto idu u Vinkovce.

- Znali su gotovo svi zašto idemo u Vinkovce. Išli smo da riješimo situaciju, odnosno da se ili pomirimo ili potučemo. Dolaskom na mjesto događa oni su već bili tamo. Stajali smo u krugu i svađali se. Tuču je započeo Luka Miškulin koji je šakom udario Mikuljana koji je pao. I ja sam zadobio udarac, a kada sam pao dobio sam još nekoliko udaraca, rekao je Pranjković.

Na dio njegovog svjedočenja primjedbu su uložili odvjetnici optuženih ali i odvjetnik Ivana Mikuljana u dijelu gdje govori kako je i njegov branjenik znao zašto su išli u Vinkovce.

Neposredno prije početka sudske rasprave u hodniku suda u Vukovaru mogle su se čuti i opaske pojedinaca kako se s novinarima, koji pišu neistine, ali i ostalima treba obračunati.    

Nastavak suđenja u ovome sudskom postupku najavljen je za 22. travanj. 

Komentara 5

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
15:22 12.03.2021.

Ma koje su ovo seljačke gluposti...bože sačuvaj-oni se na nekakvoj lokalnoj fešti potukli umjesto da cure traže..budala do budale...

GE
geler203
15:27 12.03.2021.

20 godina bez mogućnosti pomilovanja i doživotno uzdržavanje oštećenog. Slijedeći.

Avatar IvanR
IvanR
15:24 12.03.2021.

Treba im samo roditelje pogledati i sve će vam biti jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije