Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužili kijev

Napad dronom na rezidenciju Vladimira Putina: 'Spriječili smo teroristički čin'

Russian President Putin addresses Council of Legislators in St Petersburg
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
03.05.2023.
u 13:52

U srijedu navečer kijevski režim je pokušao napasti rezidenciju ruskog predsjednika Vladimira Putina u Kremlju koristeći bespilotnu letjelicu, stoji u priopćenju Kremlja

Rusija tvrdi da je spriječila 'teroristički' napad na Putinov dom. Kremlj je tvrdio da je zaustavio napad dronom na predsjedničku kuću Vladimira Putina, javljaju ruske novinske agencije. "U srijedu navečer kijevski režim je pokušao napasti rezidenciju ruskog predsjednika Vladimira Putina u Kremlju koristeći bespilotnu letjelicu", stoji u priopćenju, javlja Sky News.

Napad je Kremlj "planiranim terorističkim činom" i rekao da ga smatra pokušajem atentata na ruskog predsjednika, prenosi novinska agencija Interfax. Nema izvještaja o žrtvama ili šteti, a Putin nije ozlijeđen, priopćio je Kremlj.

"Dvije bespilotne letjelice bile su usmjerene prema Kremlju. Kao rezultat pravovremenih akcija koje su poduzele vojska i specijalne službe uz korištenje radarskih sustava za ratovanje, letjelice su onesposobljene", kazali su.

Kremlj je rekao da se Putinov radni raspored nije promijenio. Napad je nazvao "planiranim terorističkim činom".

Čini se da snimke koje kruže ruskim društvenim medijima pokazuju dim koji se diže iznad Kremlja nakon navodnog napada.

Ključne riječi

Komentara 20

KR
Krug
22:51 03.05.2023.

Teroristi....

FU
Fusnota
13:57 03.05.2023.

Optuženik za otimanje djece i vođa terorista se žali kako je možda mogao biti žrtva terorizma. Sad će po Moskvi biti racija da nađu koji ga rus htjeo navodno smaknuti ili će je već jučer određena osoba kao krivac.

DI
Dimnjak
22:57 03.05.2023.

kada Rusi vrate istom mjerom onda će Ukrajinci plakati po svijetu - vidi zločastih Rusa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije