Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPLODIRAO BOJLER

Najmanje dvadeset poginulih u tvornici u Bangladešu

eksplozija
Foto: Reuters
1/4
10.09.2016.
u 11:00

Tvornica Tampaco Foils proizvodi pakiranja za duhanske i druge proizvode, a neki od njezinih klijenata su American Tobacco i Nestle

Najmanje 20 radnika je poginulo, a deseci su ozlijeđeni nakon što je velika eksplozija zapalila tvornicu u bangladeškoj prijestolnici Dhaki, priopćile su vatrogasne službe.

Jutarnja eksplozija bojlera u tvornici Tampaco Foils, koja se nalazi 20 kilometara sjeverno od Dhake, uzrokovala je djelomično urušavanje zgrade, rekao je Mohamad Rafikazaman iz vatrogasne službe.

Liječnik u lokalnoj bolnici rekao je kako je u mrtvačnicu dopremljeno 17 tijela, a mnogi se liječe od višestrukih ozljeda, uključujući opekline.

Nakon što su se šest sati borili s gašenjem vatre, vatrogasci pokušavaju ući u srušenu zgradu od četiri kata oko koje se nadvio crni dim, pokazuju televizijske snimke. 

Broj umrlih mogao bi narasti, rekao je policijski službenik Harun-ar-Rašid.

Tvornica Tampaco Foils proizvodi pakiranja za duhanske i druge proizvode, a neki od njezinih klijenata su American Tobacco i Nestle. 

Bangladeške tvornice, koje većinom proizvode odjeću, pakiranja i tekstil, često pogađaju nesreće zbog loše provedbe pravila o sigurnosti.

>> Najmanje 23 mrtvih u požaru u strogo čuvanom zatvoru u Adis Abebi

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije