Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Načelnik općine Bač: Dolazim sutra u Vukovar gledati utakmicu

Najoštrije osuđujemo ovaj vandalski čin i ponašanje huligana koji su samo jednim potezom mogli dovesti u pitanje dobrosusjedske odnose ove dvije općine – kaže Bogunović
26. siječnja 2012. u 18:42 3 komentara 10 prikaza
navijači iz osijeka (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Brojnim riječima isprike Hrvatskoj i hrvatskim navijačima koji su u Novom Sadu proteklih dana proživjeli razna neugodna iskustva, bili ozlijeđeni ili im oštećen automobil pridružio se i načelnik općine Bač Tomislav Bogunović. On je u priopćenju za javnost naveo kako nijedan vandalski čin ne može spriječiti suradnju ljudi koja se gradi već više od deset godina, kao ni odnose grada Vukovara i općine Bač, a koji su potvrđeni i Sporazumom o prijateljstvu i suradnji protekle godine.

– Delegacija grada Vukovara koja je bila u posjetu Općini Bač i koja je zajedno s rukovodstvom Općine nazočila Europskom rukometnom prvenstvu doživjela je da u povratku za Bač i Vukovar bude napadnuta. Najoštrije osuđujemo ovaj vandalski čin i ponašanje huligana koji su samo jednim potezom mogli dovesti u pitanje dobrosusjedske odnose ove dvije općine i građana koji žive u njima. Međutim, ovo neće spriječiti još bolje odnose, ne samo nas nego i regija s obje strane Dunava. Naše je rukovodstvo već dobilo poziv iz Vukovara da zajedno pogledamo polufinalnu utakmicu u kojoj se sastaju reprezentacije Srbije i Hrvatske na velikom videozidu  postavljenom na trgu i taj poziv je već prihvaćen – navodi se u priopćenju koje potpisuje Bogunović koji će tako zajedno s čelnicima grada i navijačima iz Vukovara sutra pratiti polufinalnu utakmicu Hrvatska – Srbija.

Bogunović je već nekoliko mandata na čelu općine Bač, s kojom Vukovar bilježi plodnu suradnju. On se spominje i kao jedan od mogućih budućih konzula Republike Srbije u Vukovaru.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • melkior007:

    Mostovi služe da nas povezuju, a neda nas razdvajaju.Korektan potez gradonačelnika Bača da dođe u Vukovar. Sad treba samo pripaziti da naši \"pacifisti\" nešto ne z.....

  • vukavu:

    To Bogunović daje alibi Saboovoj ekipi koja je na utakmicu u NS išla službenim vozilom, a vratili se razbijeni. Sada treba sve prebaciti na višu razinu da se Vukovarci ne zapitaju zašto se na utakmice ide službenim vozilima. Kakvi pokvarenjaci. ... prikaži još! Mislim da Hrvatska i Hrvati sasvim lijepo mogu živjeti i bez Srbije i bez Bača!!

  • matan91:

    Kao znak dobre volje vratite Vukovarsku i Šarengradsku adu za početak. Ako to napravite, onda ćemo biti sigurni da mislite ono što sad govorite.