Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica

Na Vladi prijedlog zakona o udžbenicima koji donosi niže cijene

Vlada - sjednica
Patrik Macek/PIXSELL
05.12.2018.
u 07:25

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je da će nacrt prijedloga zakona o udžbenicima biti danas na sjednici Vlade, koja će ga uputiti u drugo čitanje u Hrvatski sabor

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade je među ostalim Nacrt konačnog prijedloga zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu. Taj zakonski prijedlog, prema riječima ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, donosi niže cijene udžbenika, lakše torbe i jasno daje zeleno svjetlo digitalizaciji u školama.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u utorak navečer da će nacrt prijedloga zakona o udžbenicima biti u srijedu na sjednici Vlade, koja će ga uputiti u drugo čitanje u Hrvatski sabor, a najavio i sjednicu Vlade u četvrtak u Karlovcu.

Istaknuo je kako će ovoga tjedna Vlada održati dvije sjednice jer, objasnio je, Vlada želi da Hrvatski sabor izglasa još neke njezine prijedloge prije no što završi ustavni rok tekuće sjednice Hrvatskoga sabora.

Pogledajte video: Svađa Grmoje i Zekanovića u Saboru

Komentara 2

Avatar southman
southman
07:56 05.12.2018.

A što će na to u Saboru reći ova dva "akademika" sa slike ispod !?

IL
ivan.lorkovic.zg
09:04 05.12.2018.

Hrvatska je zemlja čudesa. Ministrica govori o "kilogramima" udžbenika a SADRŽAJ NIJE BITAN. Jesu li udžbenici pisani za Srbiju, Crnu Godu ili Hrvatsku nije bitno. Bitno je da odgajamo male jugosla venčiće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije