Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponovljeni izbori

Na biračkom mjestu Lastine do 11 sati izašao tek jedan birač

izbori
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
26.05.2013.
u 14:41

Građani su ponovno izašli na birališta u osam županija na 15 biračkih mjesta.

Zbog utvrđenih nepravilnosti u prvom krugu lokalnih izbora 19. svibnja, jučer su građani ponovno izašli na birališta u osam županija na 15 biračkih mjesta.

Netočan listić

Izbori su ponavljeni u mjestu Lastine u Krapinsko-zagorskoj županiji, u Sisačko-moslavačkoj županiji na biračkom mjestu u Hađeru u Glini, u Primorsko-goranskoj županiji u općini Vrbovsko na biračkom mjestu u Gomirju, u Osječko-baranjskoj u općini Valpovo u mjestu Ladimirevci, u Šibensko-kninskoj županiji u općini Tisno na biračkom mjestu u Betini, u Vukovarsko-srijemskoj na biračkom mjestu u Mikluševcima te u Zadarskoj županiji u mjestu Banjevci u općini Stankovci, gdje su ponovljeni izbori za općinskog načelnika i župana. Izbori su ponovljeni i u Generalskom Stolu. U mjestu Hum na Sutli na biračkom mjestu Lastine, koje ima 729 birača, do 11 sati izišao je samo jedan birač, što je 0,14 posto. Do 16 sati ta je broja "skočila" na pet birača.

Ipak drugi krug

Najviše se iščekivao rezultat u Općini Stankovci u Zadarskoj županiji. U prvom je krugu HDZ-ovom kandidatu za župana Stipi Zriliću nedostajalo 56 glasova da ne ide u drugi krug sa SDP-ovom Renatom Sabljar Dračevac. Vjerovalo se da bi to mogao dobiti na ponovljenim izborima, no dobio je 150 glasova, odnosno 49,92 posto, i svega 20-ak glasova dijelilo ga je od pobjede. HDZ-ov Željko Baradić, dosadašnji načelnik Općine Stankovci potvrdio je svoju pobjedu sa 160 glasova. I u Generalskom stolu pobijedio je HDZ-ov kandidat Alen Halar.

>>Sve o lokalnim izborima čitajte u našem specijalu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije