Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH MANIFESTACIJE

Na 48. vinkovačkim jesenima 122 tisuće posjetitelja

vinkovačke jeseni (1)
Goran Ferbežar/PIXSELL
20.09.2013.
u 10:46

Mislim da smo kao organizatori još jednom pokazali da znamo ovaj posao dobro raditi, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Mladen Karlić

- Prvo bih htio zahvaliti sudionicima 48. vinkovačkih jeseni na izuzetno lijepoj priredbi, kao i vrhunskim ocjenama za svečanost otvaranja koju su gotovo svi ocijenili izuzetno bogatom i lijepom priredbom koja je izazivala i suze radosnice. Mimohod kao jedna od važnijih priredbi ovogodišnjih Jeseni također je bio izuzetno svečan i bogat nošnjama. Kroz tih dana u Vinkovcima smo imali oko 8 500 izvođača i prema službenim podacima, 122 tisuće posjetitelja na 50-tak priredbi. Možemo biti zadovoljni jer je manifestacija uspjela unatoč krizi pokazati optimizam i vjeru u budućnost - rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Mladen Karlić rezimirajući rezultate 48. vinkovačkih jeseni što su se od 6. do 15. rujna održavale u Vinkovcima pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista.

Najavio je i 49. vinkovačke jeseni čija je priprema počela, kako je rekao, odmah nakon spuštanja zastave ovogodišnje manifestacije i u kojima će biti još jače izražen gospodarski i turistički potencijal Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, a održat će se od 12. do 21. rujna sljedeće godine.

- Mislim da smo kao organizatori još jednom pokazali da znamo ovaj posao dobro raditi i da smo unatoč nekim otežavajućim okolnostima koje su ove godine i bile takve kakve jesu napravili manifestaciju na visokoj razini. Svaka priredba u svim segmentima odrađena je iznimno profesionalno, na najbolji mogući način. Moram se zahvaliti timu koji je dao sve od sebe da se Vinkovačke jeseni zbilja naprave na način kako to i zaslužuju - rekao je prvi operativac Vinkovačkih jeseni, tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković, a Karlić je posebno zadovoljan što je bilo KUD-ova iz nekoliko europskih zemalja, BiH, Vojvodine, Slovenije, Njemačke, Rumunjske.

- Nastojat ćemo tijekom narednih godina dovesti još više KUD-ova iz naših europskih susjeda i možda čak po jedan KUD iz svih zemalja koje su članice EU. Već smo u pregovorima s jednim talijanskim senatorom koji vodi brigu o manjinama, tako da postoji mogućnost da jedno od najboljih talijanskih društava dođe na Vinkovačke jeseni i obogati ovu manifestaciju - najavio je Karlić.

>> Josipović otvorio 48. vinkovačke jeseni, došli i Šeks i R. Tomašić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije