Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez reakcije u Srbiji

MVEP najoštrije osudio Šešeljeve prijetnje Žigmanovu i Čanku

13.04.2018.
u 22:48

- Tražimo i očekujemo odgovarajuću pravnu reakciju nadležnih tijela Republike Srbije na ove ponovne izljeve mržnje i izravne prijetnje, poručuju iz MVEP-a.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH najoštrije osuđuje prijetnje koje je pravomoćno osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj uputio Tomislavu Žigmanovu, predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupniku u parlamentu RS kao i zastupniku Nenadu Čanku, predsjedniku Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Osuđuje izostanak reakcije srbijanskih nadležnih tijela te traži i očekuje odgovarajuću pravnu reakciju nadležnih tijela Srbije te upozorava kako zaštita fizičkog integriteta i ljudskih prava svih građana mora biti na vrhu prioriteta svake države koja teži ulasku u EU.
Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj u četvrtak je, samo 24 sata poslije izricanja presude za progon Hrvata, rekao kako je spreman ponoviti svoje zločine i to protiv dvojice kolega parlamentaraca Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka.

1/6

- Intenzivno se pripremam za ponavljanje svojih ratnih zločina, a krenut ću od Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka - izjavio je Šešelj za portal beogradskog lista Blic, dan nakon što mu je Prizivno vijeće Međunarodnog mehanizma za kaznene sudove kao sljedbenik ICTY-a, izrekao kaznu od 10 godina zatvora zbog počinjenih ratnih zločina.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izrazilo je "ozbiljnu zabrinutost što su nadležne institucije Republike Srbije ostale potpuno nijeme na prijetnje ponavljanjem najtežih međunarodnih zločina za koje je osuđen Vojislav Šešelj".

- Tražimo i očekujemo odgovarajuću pravnu reakciju nadležnih tijela Republike Srbije na ove ponovne izljeve mržnje i izravne prijetnje upućene pripadnicima iste one manjinske zajednice u Vojvodini koja je bila objekt brutalnog etnički motiviranog nasilja 90-ih godina prošlog stoljeća i čije su rane još uvijek svježe. Tražimo od institucija Republike Srbije da spriječi svaki oblik fizičkog i verbalnog nasilja i netolerancije prema pripadnicima hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji - poručuju iz MVEP-a.

 

Komentara 96

KO
koraknaprijed
07:18 14.04.2018.

Tipični srpski "junak", pun vjetra i govana i to bi bilo sve.

DU
Deleted user
07:20 14.04.2018.

MVEP se ni na koji način nije od početka snažno ispoljio vezano uz oslobađajuću i bezuvjetnu slobodu djelovanja po osnovi njegovovog tobožnjeg kritičnog zdrastvenog stanja.Već kada je ozdravio,što očito je,trebalo je inzistirati na njegovom bezuvjetnom povratku u Haag.Još jednom smo radi "dobrosusjedskih"odnosa ili inih prtisaka popustili učiniti ono što bi svaka strana u sporu i učinila.Sada šaljemo prazne balone samo za Hrvatsku javnost.U prazno.On i Srbija čine što ih volja.Toliko o Šešelju. Budimo jasni u jednome:Srbija je geostrateški značajnija za Zapad od Hrvatske.To se i ogleda npr. u posjetama Vučića Merkelici i broju Njemačkih root grass investicija I direktnoj i indirektnoj pomoći Srbiji.Usporedimo odnose.Mi smo izvoznici ljudi,ali uspjehom bilježimo što Agrokor sa imovinom(zemljom i vodom) postaje strano vlasništvo sa sjedištem izvan Republike Hrvatske!Samo je pitanje kada će započeti masovna otpuštanja i trgovina istom imovinom. Osim koje packi od kancelarke koliko g.Plenković isto kao pučanin javno kontaktira sa kancelarkom.Baš se ne piše previše niti u međuretcima.Predsjednica pak fura neke druge asocijacije koje osim na papiru i riječima nisusaživjele,a osim vojne komponente neće barem toliko brzo saživjeti.Nadam se da sam u krivu.

DU
Deleted user
01:44 14.04.2018.

Slavimo šešelja jer mi slavimo PORAZE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije