Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar u rijeci

Mrsić: Građani su rekli svoje, mi se sada moramo okrenuti prema budućnosti

Mirando Mrsić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/4
26.05.2014.
u 15:07

Mrsić je kazao kako nije iznenađen izbornim rezultatima, te da se sada moraju 'baciti' za provođenje reformi

Što se tiče SDP-a rezultat je takav kakav jest, u svakom slučaju to je pouka da moramo i trebamo istrajati na reformama u koje smo krenuli. Jasno je da Hrvatska može ii naprijed samo ako reforme zažive i njima promijenimo stvari. Moramo povećati BDP, zaposlenost, to su stvari koje ova Vlada mora raditi – kazao je danas u Rijeci ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Ministar je ondje nazočio predstavljanju Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda 2014.-2020." u sklopu Tjedna Europskog socijalnog fonda.

Mrsić je kazao kako nije iznenađen izbornim rezultatima, a na pitanje je li apsolutna pobjeda Tonina Picule svojevrsna poruka Zoranu Milanoviću Mrsić je ponovio – građani su rekli svoje, mi se sada moramo okrenuti prema budućnosti, a to znači provesti reforme u Hrvatskoj.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Reforme su ono što moramo provesti, bez toga Hrvatska neće ići dalje, zaključio je.

O početku Tjedna Europskog socijalnog fonda Mrsić je kazao kako se ulaskom Hrvatske u EU otvaraju mogućnosti dobivanja sredstava iz toga Fonda.

- Ovaj je tjedan namijenjen građanima i svima ostalima da se upoznaju s Europskih socijalnim fondom, s programima koji se tamo mogu poslati, sredstvima koja će biti namijenjena Hrvatskoj. Nadamo se da ćemo iz tih sredstava moći povući velika sredstva koja će unaprijediti socijalni sustav i socijalnu sigurnost u Hrvatskoj. Na ta sredstva mogu aplicirati svi, to su program vezani uz zapošljavanje, borbu protiv siromaštva, obrazovanje – kazao je Mrsić.

Dodao je kako se, uz nevladine udruge, mogu javiti svi koji drže da mogu ponuditi dobre programe. Nadam se da će Hrvatska imati puno programa, puno više nego što će biti raspoloživih sredstava Europskog socijalnog fonda – zaključio je.

>>Počinje okršaj u SDP-u: Prave su izborne pobjednice Petir, Tomašić i Holy

>>HSP AS ključan u pobjedi desnice. GONG: Nakon statiranja nema kajanja

Komentara 2

FA
Fake
15:26 26.05.2014.

Okrenuli bi se vi budućnosti kada bi znali kako joj prići a za to nemate znanja.

MX
MXLCLGTG
16:09 26.05.2014.

vi se okrecete prema buducnosti zato i ne vidite kakvu pustos ostavljate dobro bi bilo da se vi okrenete i odete da se nikad vise ne vratite a po svemu sudeci to vam se sprema i to veoma brzo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije