Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.02.2023. u 13:26

Hrvatska je u posao krenula doslovno posljednja i glavni krivac nije manjak ljudi ni manjak novca, nego manjak političke volje

Komentara 2

PO
poluprovokator
14:43 20.02.2023.

Nije u interesu vladajućih imati to sređeno. Broj glasača, broj iseljenih i sl im je bitno fejkati...

DU
Deleted user
14:07 20.02.2023.

Koliko znam, svaka beba koja je tek došla na svijet, prolazi kroz bolnički sustav, rodila se u samoj bolnici, doma, u ambulantnom vozilu, osobnom autu, brodu, vlaku ili u taksiju. Odmah po porodu prolazi bolnički sustav i evidentira. Imali smo nedavno popis stanovništva, neka je objavom popisa stavljena crta; toliko imamo u ovom momentu stanovnika te i te dobne strukture. Zar nije bilo moguće neposredno prije objave organizirati jedan statistički centar gdje bi svako novorođenče i svaki preminuli stanovnik mogli biti evidentirani automatski, u vremenu odmah, prijavom lokalnih centara nakon evidentiranja rođenja i/ili smrti? Meni to ne izgleda uopće strašno komplicirano, jedan ili dva kompjutera u jednom uredu koji evidentiraju stanje i broj populacije 24 sata dnevno na osnovu stvarnih podataka od Konavala do Savudrije, od Čakovca do Iloka, sami se resetiraju i ažuriraju povremeno. Operater treba samo kad se traži neki podatak, recimo o broju učenika 1. razreda osnovne, o starosti stanovništva, o broju žena/muškaraca..... Ne znam, samo razmišljam i ne čini mi se uopće tako veliki problem. Ako može Worldometer na svjetskoj razini, zašto bi to bio problem na razini jedne Hrvatske?! Odabirom željene statistike i pritiskom na enter u svako doba dana i noći imali bi u nekoliko sekundi u 99% točan podatak o trenutnom broju stanovnika u zemlji ii nikakav popis više ne bi bio potreban.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije