Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanka u saboru

Mlakar: Čini se da je iz Vlade otišao krivi Ostojić

sjednica sabora portal (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.03.2013.
u 11:04

Stanku je tražio HDZ, a pridružili su mu se SDP, HDSSB te Hrvatski laburisti zbog čestih pritužbi građana iz rubnih dijelova RH prema granici s BiH koji moraju sjediti u kući zbog stalnih policijskih provjera njihovih prebivališta

Nakon dvotjedne stanke saborsko jutro počelo je stankom koju je tražio HDZ, a pridružili su mu se i SDP, HDSSB te Hrvatski laburisti, zbog čestih pritužbi građana iz rubnih dijelova Hrvatske prema granici s BiH koji moraju po cijele dane sjediti u kući zbog stalnih policijskih provjera njihovih prebivališta. U ime HDZ-a Davorin Mlakar zatražio je da se Saboru obrati ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

– Policijske ophodnje su česte, a ako ih ne zateknu, brišu ih iz prebivališta. Zašto se takve kontrole ne provode tamo gdje je stanovništvo Vukovara tražilo da se ponovi popis stanovništva, tvrdeći da oni koji su prijavljeni u Vukovaru tamo ne prebivaju. HDZ je prilikom donošenja Zakona o prebivalištu upozoravao da predložena rješenja nisu dobra. Čini se da je iz Vlade otišao krivi Ostojić – poručio je Mlakar te zaključio kako vladajući žele dovesti u pitanje zakonitost idućih izbora.

SDP-ov Igor Dragovan oštro je odbacio takve optužbe tvrdnjom da se red mora uvesti te podsjetio kako je i prethodna vlada bila na tragu izmjena Zakona o prebivalištu, no on je na koncu ostao u ladici nekog ministarstva.

– Uvođenje reda ispravna je stvar, ali isti bi kriteriji trebali vrijediti u svim dijelovima Hrvatske – od graničnih područja s BiH do Vukovara, za sve građane – smatra laburist Branko Vukšić, a podržao ga je i HDSSB-ov Josip Salapić.

– Kada god se teško živi, mi se vraćamo u prošlost i otvaramo rane Vukovara – primijetio je Salapić. Nakon što su klubovi iznijeli svoje stavove, predsjednik Sabora Josip Leko im je poručio da će svi zahtjevi biti upućeni nadležnom ministarstvu te će se vidjeti provedba zakona.

Komentara 4

BA
balic
11:38 13.03.2013.

Bas me interesira kako ce mil.pardon policija regirati kad u Vukovaru bude provjeravala mjesta prebivalista na adresama na kojima je i danas rusevina od kuce ili nista osim livade.. Ima i takvih slucajeva ,ne jedan nego vise,isto kao sto imama onih gdje je deset i vise osoba prijavljeno a kuca ili stan su trosobni (od kojih soba je jedna ,kuhinja).... Mislim nekako mi zvuci nelogicno ,pa se pitam gdje i kako oni svi na malom prostoru zive,a pored toga mnogi od njih nisu sami nego imaju obitelji,...gdje su one?...Onda nije ni cudo da je na birackom poipsu vise biraca nego stanovnika grada..Tu je toliko muljanja da ti se smuci...

BU
bubi400
12:17 13.03.2013.

Gospodo u vladi napravite i u Vukovaru provjeru na isti način ........

VI
*vigor*
12:58 13.03.2013.

A tko je to napravio neprilike ovim ljudima???? Zar ova Vlada? Dajte molim vas. HDZ je dugi niz godina rješavao izbore "ispod stola", kao što je i sam Sanader priznao, izmislio desetke tisuća mrtvih glasača, potplaćivao, kupovao, zastrašivao....i ti ljudi na čije adrese su bili prijavljeni mrtvaci se tog nisu bojali, ali se boje sada brisanja takvih sa biračkih popisa!? Svaki komentar je suvišan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije