Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komemoraciji za srpske civilne žrtve

Milošević u Gruborima: Svaka će žrtva biti priznata i prihvaćena, vrijeme je da mržnja prestane

Obljetnica stradavanja srpskih civila u Gruborima
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/14
25.08.2020.
u 14:40

Milošević je u ime Vlade pozvao Plavljane da se vrate i da se obrate Vladi RH za pomoć

Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević ustvrdio je na komemoraciji za srpske civilne žrtve ubijene tijekom i nakon operacije Oluja da su empatija i priznanje svih civilnih žrtava pretpostavka pomirenja i prestanka mržnje.

''Danas nakon 25 godina smo došlo ovdje da obilježimo stradanje koje se ovdje dogodilo. Došli smo da bar malo ublažimo boli ljudi odavde. Da pokažemo ljudsku solidarnost, da ovdje osjetu društvenu empatiju i da osjete da su priznati i prihvaćeni u državi'', kazao je Milošević, koji je i sam prvi put u Gruborima.

Potpredsjednik Vlade je na komemoraciji rekao da je pročitao mnogo tekstova i dokumenata o Gruborima, istaknuvši da je među prvim napisima o Gruborima bio dopis Županijskog državog odvjetništva u Zadru glavnom državnom odvjetniku RH o izvješću o ratnim zločinima u kojem je Gruborima bila posvećena jedna rečenica.

U toj rečenici je stajalo da tužiteljstvo za ubojstva u Gruborima nije zaprimilo kaznenu prijavu i izvješće, kazao je.

GALERIJA Obljetnica stradavanja srpskih civila u Gruborima

Obljetnica stradavanja srpskih civila u Gruborima
1/14

''Zakazala je policija, zakazalo je državno odvjetništvo, zakazala je i javnost kad se to dogodilo, zakazali su mediji. Javnost nije pitala, mediji nisu pisali. Zato je važno da svi mi koji smo se okupili ovdje, a pogotovo Vlada čiji sam član, pošaljemo snažnu poruku da će svaki ratni zločin biti kažnjen bez obzira na nacionalnost počinitelja i da će svaka žrtva biti priznata i prihvaćena bez obzira na nacionalnost'', ustvrdio je Milošević.

Obrativši se posebno mještanima Plavnog, Milošević je u ime Vlade pozvao Plavljane da se vrate i da se obrate Vladi RH za pomoć.

Govoreći na komemoraciji koja je započela u Plavnom pored križa postavljenog za žrtve cijelog sela Plavno, a nastavila se u Gruborima kod križa postavljenog za žrtve toga zaseoka, Milošević je naglasio da su empatija i priznanje svih nevinih žrtava pretpostavka pomirenja i prestanka mržnje.

''Vrijeme je da mržnja prestane i da se ne prenosi na nove generacije, da nam djeca ne rastu s predrasudama prema drugima, samo zato što su ti drugi neke druge nacionalnosti. Samo tako možemo graditi neku bolju Hrvatsku i to je politika ove Vlade'', zaključio je Milošević.

Ključne riječi

Komentara 6

RE
reborn
14:46 25.08.2020.

Ajme, koliko vijesti o tim Gruborima! Pa koliko tisuća civila je tamo poginulo?!?

DU
Deleted user
15:03 25.08.2020.

Mrznja u agresorima je veca od njih samih.....

Avatar ukurtapash
ukurtapash
17:39 25.08.2020.

svaka zrtva jednako vrijedi. u gruborima 6, u skabrnji nekoliko puta vise. matematika i statistika, neorijatelji andreja plenkovica i bore milosevica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije