Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO JE IZA NAS'

Milanović: Živimo u mirnoj državi u kojoj se više ne gubi glava radi ludih ideja i ljudske mržnje

Zagreb: Predsjednik Milanović sudjelovao na 28. hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
27.11.2023.
u 11:25

Predsjednik Milanović je istaknuo važnost dubljeg razumijevanja društva i sloboda, naglašavajući da čitanje ustava neke države može pružiti tek naznake, dok se stvarna suština često otkriva kroz kazneno pravo,a najviše govori proračun

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je danas na 28. hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem, najvećem godišnjem skupu osoba s invaliditetom u regiji koji organizira Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) u suorganizaciji sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

- Priča o ljudima s invaliditetom, njihovim pravima i potrebama nije od jučer i ne bi bilo pošteno i točno kada bismo rekli da se o tome nikad nije govorilo. Pričalo se puno, ali se nije ništa radilo. Ovo je važna tema koja se polako probijala i trebalo je puno strpljenja. Zato mi je drago da ste uspjeli izboriti određena prava - poručio je predsjednik Milanović, koji je ujedno i pokrovitelj simpozija, te je dodao: - Budite uporni tako da ono što ste ostvarili postane kontinuitet i rutina jer ćete u protivnom morati krenuti ispočetka.

Govoreći o važnosti zakonodavnih i financijskih mjera koje su donesene, a o kojima su govorili i predstavnici drugih institucija, Milanović je podržao nastavak njihovog implementiranja kao konstante podrške, posebice u vremenima kada sredstva iz europskih fondova nisu beskonačna.

- Tako to ide s naštampanim novcem. Doći će neka druga kriza i neki drugi rat. Samo ovaj rat u Ukrajini će dovesti do novih milijun invalida. Mi, srećom, živimo u mirnoj državi u kojoj se više ne gubi glava i život radi ludih ideja i ljudske mržnje, to je iza nas nadam se za puno generacija - kazao je.

VEZANI ČLANCI: 

Predsjednik Milanović je potom istaknuo i važnost dubljeg razumijevanja društva i sloboda, naglašavajući da čitanje ustava neke države može pružiti tek naznake, dok se stvarna suština često otkriva kroz kazneno pravo,a najviše govori proračun. Upućujući na ključne aspekte proračuna i njegovog utjecaja na korisnike, naglasio je nužnost kontinuiranog pritiska radi osiguravanja prava i podrške osobama s invaliditetom.

Tema ovogodišnjeg simpozija je „Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom – o nama uvijek s nama - od slogana do realnosti“, a odnosi se na područja zapošljavanja, inkluzivnog obrazovanja, sporta za osobe s invaliditetom te položaja žena s invaliditetom.

VIDEO Milanovića nasmijao potez Grlića Radmana "Što bi rekli u Srbiji, pokušao da ju startuje"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije