Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik države

Milanović o kupnji Rafalea: Ovo je skupo plaćeno. To je s jedne strane stvar prestiža, ali će nas koštati

Kastav: Predsjednik Milanović sudjelovao na centralnom događaju "Pozdrav Beloj nedeji"
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
02.10.2023.
u 13:45

Predsjednik Zoran Milanović danas je sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Hvara

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Hvara u povodu obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Stjepana I., pape i mučenika. Komentirao je primopredaju prvog borbenog aviona Rafalea.

"To je odluka koja je donesena. To je jako skup obrambeni sustav. Ovo je skupo plaćeno. To je s jedne strane stvar prestiža, ali će ćemo to dugo plaćati. Bilo bi dobro da Hrvatska ima integrirani sustav protuzračne obrane", kazao je Milanović. 

VIDEO Milanović o kupnji Rafalea: Ovo je skupo plaćeno. To je s jedne strane stvar prestiža, ali će nas koštati

"Izgledaju sjajno i služit će nekima kao predizborna platforma", kazao je. "U ovom slučaju bolje je imati nego nemati, ali ne smije to biti na štetu opreme i streljiva koje nam nedostaje", rekao je Milanović. 

VEZANI ČLANCI: 

"To je s PDV-om skoro milijarda i pol eura. Mi plaćamo golem novac za nešto moderno, lijepo, ali skupo za održavanje. Kupili smo ih za kontrolu hrvatskog neba", kazao je. 

Podsjetimo, u bazi Francuskog ratnog zrakoplovstva Mont-de-Marsan održana je primopredaja prvog hrvatskog borbenog zrakoplova Rafalea. "Uoči primopredaje aviona Rafale Hrvatskoj, u Francuskoj su pripadnici Francuskog ratnog zrakoplovstva i Oružanih snaga Republike Hrvatske izvršili posljednje pripremne radnje za njihovo preuzimanje", kazali su iz MORH-a, gdje su objavili kako izgleda avion u akciji.

GALERIJA MORH objavio snimke preleta nad Francuskom

Kastav: Predsjednik Milanović sudjelovao na centralnom događaju "Pozdrav Beloj nedeji"
1/15

Riječ je o prvom od 12 aviona Rafale, dvomotornom višenamjenskom borbenom avionu 4.5+ generacije francuskog proizvođača Dassault Aviation.

Ovo je prvi hrvatski Rafale - povijesni broj 170!
 

Komentara 40

JE
jerko528
14:01 02.10.2023.

Vrhovni zapovjednik vojske, a prigovara modernizaciji koja se čekala 25 godina

Avatar Le-Freak
Le-Freak
14:16 02.10.2023.

Ma trebali smo prvo pitati Zokija ili njegova pajdaša Dodika. Oni imaju rješenje kako naše vojno zrakoplovstvo treba izgledati. Ili direktno njihova predpostavljenog drama queen A. V. alias patećeg ranjenog labuda.

MA
marcellus
14:27 02.10.2023.

Nikakav PDV se ne plaća na avione - Odnosno, država plaća PDV samoj sebi, tako da se novac samo s jednog konta prebacuje na drugi. Isplaćuje se iz proračuna MORH-a i uplaćuje u proračun središnje države, tako da Milanović mulja kad govori o PDV-u. To je kao da ja sebi s kartice na Zabi prebacim 5.000 kuna na svoju karticu na PBZ-u pa kažem da sam uplatio 5.000 kuna. Jesam, samom sebi, na drugi račun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije