Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik odgovorio Plenkoviću

Milanović: Nisam nervozan, ljutit sam. Premijer mora znati neke stvari, netko mu je trebao reći

Zagreb: Predsjednik RH na obilježavanju Dana protiv nasilja nad ženama
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
23.09.2020.
u 11:48

Premijer je čuvar državnih tajni, nemojmo fantazirati. Premijer je prvi, kao i ministar unutarnjih poslova, rekao je

Predsjednik države Zoran Milanović reagirao je na izjavu premijera Andreja Plenković koji mu je jučer, podsjetimo, poručio između ostaloga da je nervozan. Milanović je jučer oštro komentirao istragu oko Janafa.

"Ovo je ozbiljan skandal, a njega je netko doveo u nezgodnu situaciju jer ga, sad mi je jasno, nisu obavijestili o tome, jer da jesu, nema šanse da bi Kovačevića imenovao u novi mandat. On mora znati neke stvari, u suprotnom u ovoj zemlji nema odgovorne osobe", rekao je Milanović.

"O tome odlučuje državni odvjetnik, a premijer to mora znati. Neka se premijer ne pravi naivan. To mu nije mogla reći SOA. Ima tko mu je to morao reći. A naročito do veljače kada su imenovali Dragana Kovačevića na novi mandat", kazao je Milanović. "Neka Turudić ne priča bezvezarije", dotaknuo se predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića. ''Ispričavam se sucu Turudiću koji me ispravlja u pauzama kartaških seansi'', rekao je.

Video: Zoran Milanović o aferi Janaf i istrazi

"Premijer je čuvar državnih tajni, nemojmo fantazirati. Premijer je prvi, kao i ministar unutarnjih poslova", rekao je. "Ako nije znao, premijer možda nije bio dostupan. Ako se nešto odvijalo filmskom brzinom, premijer možda nije bio obaviješten. Ima tko mu je to morao reći, ako već ne tijekom procesa, nakon toga morao je biti informiran", dodao je. Ponovio je da SOA nije znala.

"U ovom slučaju moguće je da se realno nije moglo očekivati da će ovako ići, možda nije premijer znao. Netko mora voditi državu, to je premijer", rekao je.

"Ovo što izlazi u medijima, mi ne znamo je li taj novac predan. Ja nemam dokaz, imam indicije. Odustalo se u realnom vremenu od akcije. Još 10 mjeseci trajala je istraga. Treba li za takav pristup poslu netko odgovarati ili je to tajna?" dodao je.

"On je nervozan i ja sam nervozan, bijesan sam na njega jer se ovo događa. Ovo se ne smije događati u demokraciji", rekao je o premijeru.

Komentara 105

BO
boovuu
12:30 23.09.2020.

Ovo je ozbiljan skandal, a njega je netko doveo u nezgodnu situaciju jer ga, sad mi je jasno, nisu obavijestili o tome, jer da jesu, nema šanse da bi Kovačevića imenovao u novi mandat --------------------------------------------- da je pučanstvo bilo informirano o tome koliko je vlada kojoj si bio na čelu zadužila Hrvatsku( više od 100 milijardi kuna a love nema) ni tebe nebi izabrali za slučajnog predsjednika RH.

ČE
četvrti
12:01 23.09.2020.

Ranko Ostojić: "Ministar unutarnjih poslova informaciju o kriminalističkom istraživanju dobije nakon što je istraživanje dovršeno. Nema se pravo miješati u istragu, utjecati ili naložiti bilo kakvu radnju. O istrazi je nakon njezina dovršetka dužan obavijestiti čelnika vlade u kojoj je ministar.”

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
12:40 23.09.2020.

Nije za povjerovati. Plenković tvrdi da se držao ustava i zakona i zbog toga nije tražio niti imao informacije o tajnim istragama a Milanović i mnogi drugi ga optužuju da vjerojatno je ili bar morao znati na bilo koji nezakonit način da se provode. Uistinu jako veliki broj likova je još uvijek u prćiji ćopavog barvara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije