Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O MILANOVIĆEVOJ PROZIVCI

Plenković: Mene ne zanima čime se bave Uskok i policija, neka on objasni zašto je nervozan

Koprivnica: Konferencija Večernjeg lista "Hrvatska kakvu trebamo"
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
22.09.2020.
u 12:59

Upitan o tome je li ministar unutarnjih poslova znao o istrazi, premijer je kazao sljedeće: – Ja sam uvjeren da Božinović nije znao za istragu o Kovačeviću. Policija radi svoj posao. Istraga se obavlja u jako uskom krugu ljudi

Premijer Andrej Plenković komentirao je iz Koprivnice izjavu predsjednika Zorana Milanovića o aferi Janaf. Predsjednik Milanović  kazao je ranije danas da je u istragu bio upućen ministar unutarnjih poslova i da je o svemu trebao obavijestiti premijera i upozoriti ga.

– Nisam imao prigodu slušati predsjednika jer, kao što znate, imali smo skup o poreznoj politici u organizaciji Večernjeg lista. Nakon toga smo bili sa županom i gradonačelnikom Koprivnice – istaknuo je na samom početku svojeg obraćanja novinarima Plenković te je ustvrdio da će komentirati samo ono što je letimično vidio u medijima. 

– Jako je znakovito što je Milanović rekao: ''Ja sam bio premijer i ja sve znam.'' Nije svejedno tko je na čelu Vlade. Netko želi znati što radi DORH,  mene to ne zanima. Ja uopće ne želim znati što radi DORH, niti policija. To je borba protiv korupcije. Ako je to izgovorio, onda je krucijalno zašto je to izgovorio – naveo je Plenković komentirajući Milanovićeve riječi. 

VIDEO: Uhićenja u akciji Janaf

– Da smo ministar Ćorić i ja znali da je Dragan Kovačević pod istragom, ne bismo ga imenovali. Bismo li stavili Dražena Barišića na listu HDZ-a da smo znali da će biti priveden? Ne bismo sigurno. Meni se čini da je Milanović egzaltiran. Čini mi se da je jako nervozan, a on mora objasniti zašto. 

Upitan o tome je li ministar unutarnjih poslova znao o istrazi, premijer je kazao sljedeće: – Ja sam uvjeren da Božinović nije znao za istragu o Kovačeviću. Policija radi svoj posao. Istraga ide u jako uskom krugu ljudi. Da idu ovako, preko mikrofona, ne bi trajali ni sekunde. Svaka istraga je bitna, svatko tko je osumnjičen treba ići kroz to onako kako je po zakonu

Jedna od kritika koju je jutros Milanović uputio Plenkoviću jest to što su članovi Vlade bili u klubu u kojem je došlo do primopredaje mita u aferi Janaf. Premijer je rekao da ne zna gdje provode vrijeme njegovi članovi Vlade, niti ga to zanima. 

– Neka Milanović objasni zašto je tako nervozan. Je li on išao u taj klub ako ga to toliko zanima? – napomenuo je premijer. 

Kazao je da mu nije jasno kako je Milanović tijekom svojeg mandata znao podatke iz istrage. 

– Meni u četiri mandata ni jedan ministar niti ravnatelj policije nije dolazio govoriti detalje o istragama. Ako je istraga tajna, ja za nju ne znam niti želim znati. 

Plenković se osvrnuo i na tvrdnje predsjednika Milanovića da je moguće da je istraga išla prema većim igračima. Za njega je ta tvrdnja triler i ne zna tko bi se mogao tome domisliti. 

– Ključna je razlika u pogledu na funkcioniranje suda, DORH-a i policije. Borba protiv korupcije nije stalno lamentiranje o korupciji, borba protiv korupcije znači da tijela koja se time bave treba pustiti da samostalno, nepristrano i neovisno rade svoj posao i provode mjere za koje smatraju da su dobre – rekao je Plenković.

Ključne riječi

Komentara 129

AN
antiekstremist
13:26 22.09.2020.

Naravno da SDP-ovci znaju za sve istrage USKOK-a i DORH-a pa oni ih i korordiniraju.

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
13:23 22.09.2020.

Smireno, u maniru Doc Hollidaya Plenković je Milanoviću vratio vlastitu balegu ravno u usta. Dakle Milanović je nervozno ali javno priznao da je kao premijer kontrolirao i znao za istrage nezavisnih pravosudnih institucija a Plenković mu jednostavno odgovara - "nisam takav, ne pletem se u te istrage, ne želim za njih znati a zašto je Milanović dolazio do tih informacija i još važnije što je sa njima činio razlikuje mene od njega kao premijera".

Avatar OPG
OPG
14:50 22.09.2020.

Milanovic je naredjivao koga ce istrazivati (HDZ) , zato znao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije