Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izuzetno opasno vrijeme

Meteoalarm za srijedu izdao crveno upozorenje

Meteoalarm
Foto: Meteoalarm screenshot
21.10.2014.
u 20:00

Prema prognozi DHMZ-a za sutra je najavljena promjena vremena. U noći i prijepodne očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina, a u gorju i snijeg.

Meteoalarm je za srijedu za neke dijelove Hrvatske zbog vjetra izdao crveno upozorenje.

Ono je objavljeno za Zagreb i širu okolicu, sjevernu Hrvatsku, osječko područje i istočnu Hrvatsku te Istru i sjeverno Primorje. Prognozira se jak do olujan vjetar, a mogući su i  orkanski udari. Na zagrebačkom i osječkom području najjači udar vjetra mogao bi dosezati i do 120 kilometara na sat. 

Inače, crveno upozorenje prema objašnjenju na stranici Meteoalarma označava vrijeme koje je izuzetno opasno

- Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere- navodi Meteoalarm.

Za neke djelove Hrvatske Meteoalarm je također zbog vjetra izdao narančasto upozorenje koje označava opasno vrijeme. Ono je izdano za šire karlovačko područje, Liku i Gorski Kotar.

Prema prognozi DHMZ-a za sutra je najavljena promjena vremena. U noći i prijepodne očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina, a u gorju i snijeg. 

- Na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti mjestimice će biti obilnije kiše. Sredinom dana i poslijepodne u većini krajeva barem djelomično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren, a u noći i prijepodne prolazno jak s olujnim udarima sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će u noći i prijepodne umjereno i jako jugo okretati na jak do olujan jugozapadnjak, zatim buru i sjeverac, što će prema kraju dana slabiti. Temperatura u unutrašnjosti u noći i ujutro od 12 do 16, zatim između 5 i 11, a na Jadranu uglavnom između 15 i 21°C, navodi DHMZ

>> Zoran Vakula: Stiže nevrijeme i osjetno će zahladiti  

>> Zagreb je spreman za opasno nevrijeme

Komentara 2

OB
Objektivno...
06:12 22.10.2014.

Vani puše ko blesavo...Valjd mi neće odnijeti crijep

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije