Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građani zadnji put na Pantovčaku sa sadašnjim predsjednikom

Mesić: Neću se više baviti politikom, ali ću i dalje biti u trendu

mesić i josipović
Davor Puklavec/PIXSELL
30.01.2010.
u 11:18

Upitan kako se osjeća danas tijekom zadnje kave s građanima, Mesić je rekao kao i uvijek do sada to mu teško ne pada, jer je svaki posao koji je do sada radio, prihvaćao onako kako taj posao i zahtijeva. "Ni za kim nemam žaliti", ustvrdio je.

Predsjednik Stjepan Mesić družeći se prijepodne na posljednjoj kavi s građanima kazao je nešto i o svom jučerašnjem susretu s novim predsjednikom Ivom Josipovićem.

Novinare je obavijestio da je Josipoviću i službeno čestitao, a da se novi predsjednik interesirao o funkcioniranju ureda, te ga je on jučer upoznao sa svim svojim savjetnicima, pomoćnicima i zaposlenicima ureda kako bi Josipović dobio kompletan uvid u ono što ga očekuje na Pantovčaku.

Mesić je kazao da se Josipović nije izjašnjavao kani li koga iz njegovog tima ostaviti na Pantovčaku, ali je siguran da će jedan dio savjetnika i pomoćnika ipak ostati. Ipak, prema Mesićevim riječima, svi ćemo iz njegovog tima ponuditi mandate na raspolaganje.

Što se tiče same inaoguracije 18. veljače, predsjednik u odlasku je naglasio da njegova fukncija vrijedi do ponoći toga dana. Upitan kani li on iz sadašnjeg tima povesti u svoj novi ured, Mesić je kazao: Nisam odlučio koga ću povesti sa sobom, no kako ću ja i nadalje imati puno posla, surađujući s raznim međunarodnim institucijama, te predstavnicima tih institucijama, vjerojatno ću koristiti nekoga iz svog sadašnjeg vanjskog resora.

Također je dodao da je on homopolitikus, te da se neće operativno baviti politikom no da će i dalje biti u trendu, pratiti zbivanja u Hrvatskoj i Europi, te u slučaju da Vladi i novom predsjedniku zatreba njegova pomoć - on će biti tu.

Upitan kako se osjeća danas tijekom zadnje kave s građanima, Mesić je rekao kao i uvijek do sada to mu teško ne pada, jer je svaki posao koji je do sada radio, prihvaćao onako kako taj posao i zahtijeva. "Ni za kim nemam žaliti", ustvrdio je.

Na pitanja čime je u svom mandatu zadovoljan, a za čime eventualno žali, Mesić je uzvratio: "Odlazim zadovoljan jer smo Hrvatsku otvorili prema regiji i svijetu, proveli smo ozbiljnu demokratizaciju zemlje, Hrvatska je europeizirana, obavili smo depolitizaciju vojske, suda i policije, a reforma pravosuđa i javne uprave su u tijeku. Ono što mi je žao je što nismo ušli u EU u mom mandatu jer ulazak u tu integraciju omogućava veći prosperitet.".

Nadam se da će u EU ući i zemlje u našem okružju, te da će time konačno prestati nekih za promjenom granica, osobito silom, predviđa Mesić. Upitan da još jednom komentira prozivanje premijerke Kosor vezano uz njezin stan i mislili da je netko tko mu je dao informaciju o tome lagao, Mesić je kazao da ne polazi od toga je li netko lagao, već je za mene legitimno samo ono što su zaključile institucije.

Komentara 24

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
12:49 30.01.2010.

Zadnji Yugoslaven!

JA
jankoprekobrda
13:42 30.01.2010.

Pogledajte na fotografiji samo polozaj ruku ove dvojice. Mesic zauzeo ogradbeni stav a ljigavi Ivo skriva ruke kao sto inace ljigavci skrivaju i muljaju sve oko sebe. Mesic je ljevicar i to nikada nije bila tajna ali ljigavi Ivo ee on je UDBAS u SRCU u DUSI u GENIMA. Jao ti se Hrvatskoj i Hrvatima sa njime.

BO
bomba
11:41 30.01.2010.

Čudo je ovaj Mesić Čudo neviđeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije