Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulazak u EU

Mesić: Hrvatskoj ne treba monitoring Europske komisije

\'unutrasnja-01.10.2009.osijek,hrvatska,otvorenje osjeckog jesenskog sajma,stjepan mesic Photo: Davor Javorovic/VLM\'
\'Davor Javorović/PIXSELL
25.05.2011.
u 12:30

Realno je da pregovaranje završimo u roku i postanemo članica 2013. Monitoring nije potreban – kazao je bivši predsjednik

Hrvatskoj nije potreban monitoring Europske komisije – komentirao je danas u Osijeku bivši predsjednik Stjepan Mesić mogućnost stavljanja zemlje pod nadzor zbog provjere podataka o ratnim zločinima.

– Mislim da je realno da pregovaranje završimo u roku i postanemo članica Europske unije 2013. Monitoring ne bi bio potreban jer smatram da možemo ispuniti sve uvjete i ostvariti sve standarde – kazao je Mesić koji je u Osijek došao sa 19 veleposlanika zemalja, predsjednicom zaklade Hrvatska bez mina Đurđom Adlešič te čelnicima Hrvatskog centra za razminiranje.

Bivši predsjednik, koji je za svojega mandata često dovodio predsjednike u Kopački rit,  kamo su i odvedeni članovi diplomatskog i konzularnog zbora, upozorio je na još uvijek minama zagađen park prirode.

– Važno je da oni sami doznaju o čemu je riječ. Zadovoljan sam prvim uspjesima prikupljanja donacija, a ako i mediji pomognu da dođe na prave adrese, bit će još bolje  – naglasio je Mesić.

– Hrvatska, nažalost – dodala je Đ. Adlešić – neće biti razminirana do 2019. kako je planirano, ako se ne pokrenu gospodarstvo i donacije.

– Srećom se pojavio interes gospodarstvenika, svjesnih toga da Hrvatska mora biti bez mina kako bi bila još privlačnija. Sami ne možemo riješiti problem mina – kazala je.

Domaćin skupa župan dr. Vladimir Šišljagić naglasio je da je samo u Osječko-baranjskoj županiji pod minama još 143.000 četvornih kilometara, a među njima i dio Kopačkog rita koji predstavlja bogatstvo i turističku atrakciju ovog dijela Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 23

TO
Tot
12:48 25.05.2011.

mesiću treba monitoring doktora iz vrapća....

AB
abendblatt
12:56 25.05.2011.

Mesicu, ti koji se zalazes za povratak Srba-pobjegulja, postavi im uvjet da kod povratka u Hrvatsku ociste minska polja koja su nam ostavili i da namire svu nam pocinjenu ratnu stetu, da sagrade ono sto su porusili prije nego zatraze bilo kakva prava povratnika.

RB
RH+BIH=moćnadržava
19:15 25.05.2011.

Jel tko pitao što ovog VARANA :).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije