Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mesić: Hrvatskoj ne treba monitoring Europske komisije

Realno je da pregovaranje završimo u roku i postanemo članica 2013. Monitoring nije potreban – kazao je bivši predsjednik
25. svibnja 2011. u 12:30 23 komentara 3 prikaza
\'unutrasnja-01.10.2009.osijek,hrvatska,otvorenje osjeckog jesenskog sajma,stjepan mesic Photo: Davor Javorovic/VLM\'
Foto: \'Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatskoj nije potreban monitoring Europske komisije – komentirao je danas u Osijeku bivši predsjednik Stjepan Mesić mogućnost stavljanja zemlje pod nadzor zbog provjere podataka o ratnim zločinima.

– Mislim da je realno da pregovaranje završimo u roku i postanemo članica Europske unije 2013. Monitoring ne bi bio potreban jer smatram da možemo ispuniti sve uvjete i ostvariti sve standarde – kazao je Mesić koji je u Osijek došao sa 19 veleposlanika zemalja, predsjednicom zaklade Hrvatska bez mina Đurđom Adlešič te čelnicima Hrvatskog centra za razminiranje.

Bivši predsjednik, koji je za svojega mandata često dovodio predsjednike u Kopački rit,  kamo su i odvedeni članovi diplomatskog i konzularnog zbora, upozorio je na još uvijek minama zagađen park prirode.

– Važno je da oni sami doznaju o čemu je riječ. Zadovoljan sam prvim uspjesima prikupljanja donacija, a ako i mediji pomognu da dođe na prave adrese, bit će još bolje  – naglasio je Mesić.

– Hrvatska, nažalost – dodala je Đ. Adlešić – neće biti razminirana do 2019. kako je planirano, ako se ne pokrenu gospodarstvo i donacije.

– Srećom se pojavio interes gospodarstvenika, svjesnih toga da Hrvatska mora biti bez mina kako bi bila još privlačnija. Sami ne možemo riješiti problem mina – kazala je.

Domaćin skupa župan dr. Vladimir Šišljagić naglasio je da je samo u Osječko-baranjskoj županiji pod minama još 143.000 četvornih kilometara, a među njima i dio Kopačkog rita koji predstavlja bogatstvo i turističku atrakciju ovog dijela Hrvatske.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • Tot:

    mesiću treba monitoring doktora iz vrapća....

  • abendblatt:

    Mesicu, ti koji se zalazes za povratak Srba-pobjegulja, postavi im uvjet da kod povratka u Hrvatsku ociste minska polja koja su nam ostavili i da namire svu nam pocinjenu ratnu stetu, da sagrade ono sto su porusili prije nego zatraze ... prikaži još! bilo kakva prava povratnika.

  • RH+BIH=moćnadržava:

    Jel tko pitao što ovog VARANA :).