Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji stranac

MAX! otkriva: Tonel odlazi iz Dinama - Čačić se nije ispričao

Tonel (1)
Slavko Midžor/Pixsell
07.11.2012.
u 18:00

Tonel je poznat kao skroman dečko. U Zagrebu vozi klupsku škodu octaviju i chevrolet aveo, nikada nije viđen u noćnim izlascima, niti je izazvao bilo kakav eksces.

Tonel je skupo platio posljednji istup u kojemu je žestoko odgovorio na prozivanja trenera Dinama A. Čačića. No, Portugalac ipak neće naprasno otići iz Maksimira. Trenira s juniorima i čeka sredinu prosinca kada će mu isteći ugovor s plavima. Do tada šuti za medije, poručio je Tonel preko zastupnika

Nakon što je neočekivano završio u Dinamovoj juniorskoj momčadi i dobio kaznu od 50.000 eura, 32-godišnji Antonio Leonel Vilar Nogueira Sousa ili Tonel (32) odlučio je zašutjeti za medije.

Posljednji njegov istup, onaj u kojemu je žestoko odgovorio na prozivanja trenera Čačića, bio je preskup i Tonel je, preko zastupnika Danka Đikića, poručio da ćemo njegovu ispovijest pričekati najmanje do sredine prosinca kada će mu isteći ugovor s plavima.

– Do tada će Tonel sigurno ostati u Zagrebu. Ponašat će se, kao i do sada, profesionalno i odraditi obveze do kraja. I trenirati s juniorima, kako mu je propisano u kazni - kaže Đikić.

O raskolu s Čačićem ni Tonelov menadžer nije želio trošiti riječi. Nije potvrđena ni priča iz svlačionice kako se trener ipak nije ispričao portugalskom stoperu za nekontroliranu paljbu. Ante je, obraćajući se nekidan igračima u svlačionici, kazao da su novinari preuveličali njegove riječi upućene Tonelu, te da ga on nije uvrijedio!?

– Tonel je sa svim trenerima u Dinamu imao korektan odnos, ni s kim se nije sukobio, pa je bio iznenađen Čačićevim istupom. Zato je i reagirao. No, ni ta epizoda ne može pokvariti sjajan dojam koji su ljudi u Dinamu ostavili na Tonela. On nikada nije požalio što je izabrao Dinamo - kaže Đikić.

Kako je do toga uopće došlo? Imao je čvrst ugovor u Sportingu, igrao Ligu prvaka...

– U Sporting je tada došao novi sportski direktor Costinha, pod utjecajem uglednoga menadžera Mendesa, i 30-godišnji Tonel nije im se uklapao u koncepciju. Bio je u godinama kada se teško može napraviti veliki transfer, a zarađivao je 450.000 eura. Moj partner iz Portugala Pedro Romao slučajno je načuo kako se na Tonela više ne računa, pa mi je to dojavio i ja sam se odmah obratio Dinamu. Mamići su ga provjerili preko svojih ljudi, Vahid Halilhodžić o Tonelu se raspitao kod Pedra Paulete i u rekordnom roku Tonel se pojavio u Zagrebu. Sjećam se, bio je u vlaku kada sam mu javio da ide u Dinamo. Bilo je to sve pomalo šokantno za njega, no s veseljem je prihvatio novi izazov – priča Đikić.

Donio je Ligu prvaka

Debitirao je protiv Hajduka na Poljudu, a potom je došao u Villarreal. Čačić kaže da su Španjolci u Maksimir stigli ravno s plaže...

– To, naravno, ne stoji! Villarreal je tada već bio počeo prvenstvo, a bio je po snazi odmah uz bok Realu i Barceloni. Tonelu je to jedna od najdražih utakmica u Zagrebu. Naravno, uz onu protiv Malmöa u Zagrebu i Maribora u Ljudskom vrtu – dodaje Đikić.

Što ti je sudbina: Tonel je Dinamu donio Ligu prvaka, a tri mjeseca kasnije trenira s juniorima...

Tonel, kaže Đikić, ima odličan odnos sa svim suigračima. Najbliskiji su mu Calello i Ibañez s kojima razgovara španjolski, nekada je odličan bio i s Cufréom, a posebno upečatljiv dojam na Tonela je ostavio Igor Bišćan.

– Divio mu se na profesionalizmu. Bišćan je prvi dolazio na trening, a posljednji odlazio, radio je najviše od svih. Znao je govoriti: “Nogomet je moj život!”. Bio mu je posvećen 24 sata dnevno – priča Đikić.

Tonel je poznat kao skroman dečko. U Zagrebu vozi klupsku škodu octaviju i chevrolet aveo, nikada nije viđen u noćnim izlascima, niti je izazvao bilo kakav eksces. Džentlmen u kopačkama, najveće inozemno pojačanje koje su Mamići ikada doveli.

Je li mu bio ponuđen novi ugovor?

– Bilo je naznaka i mi ćemo sigurno s klubom još razgovarati. No, znam koliko je Tonel privržen obitelji, da mu je sin u Portugalu krenuo u školu i da su njegova razmišljanja vezana uz povratak kući.

Nije želio u Kinu

Je li ga na povratak u Portugal potaknulo i ozračje, prazne tribine?

– Znao je da je Dinamo nekada davno igrao u Ligi prvaka pa ga je iznenadilo što nema publike. Međutim, naviknuo se, nije tip na kojega to može negativno djelovati. Uopće, ništa ga nije moglo uznemiriti, a to što mu se dogodilo s Čačićem ne kvari sliku o Dinamu. Pa i nakon što je došao među juniore, šali se i kaže: “Evo me, vratio sam se u 18. godinu!” – zaključio je Danko Đikić.

Otkad je Tonel došao u Dinamo, nikada nije razmišljao o odlasku usred ugovora. Prošlo ljeto zainteresirao se za njega bogati kineski klub Shenhua, u kojemu sada igra Drogba, no Tonelu se nije išlo iz Zagreba...

Ključne riječi

Komentara 5

JO
josipovski
18:30 07.11.2012.

Hvala ti na svemu i sretno u daljnoj karijeri...ljudina i profesionalac, bio i osto!

Avatar EU-JOHN
EU-JOHN
18:45 07.11.2012.

Dinamo se do Tonela poneo i ponašao baš na pravi hrvatski i na neobično nevini viteški način a nasuprot tome je Tonel samo obično pošteno odradil svoj posao.

MI
mirko0410
09:40 08.11.2012.

Konačno nam dođe jedno pravo pojačanje iz Europe,igrač koji može igrati u 90% klubova liga petice i onda ga Čačić pošalje u juniore.Ja se nadam ipak nekom preokretu i da ode ipak onaj mehaničar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije