Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PLANOVI

Zuckerberg obećao 3 milijarde dolara za liječenje svih bolesti za života njegove kćeri

zuckerberg chan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.09.2016.
u 22:40

Ulaganja će uključiti istraživački centar za biološke znanosti, nazvan Biohub te planove za čip koji bi dijagnosticirao bolesti, stalni nadzor krvotoka te stvaranje karte tipova stanica u ljudskom tijelu

Glavni ravnatelj Facebooka Mark Zuckerberg i njegova žena Priscilla Chan obećali su danas više od 3 milijarde dolara tijekom narednog desetljeća za napore na sprječavanju, liječenju i obuzdavanju svih bolesti za života njihove kćeri.

Ulaganja će uključiti istraživački centar za biološke znanosti, nazvan Biohub te planove za čip koji bi dijagnosticirao bolesti, stalni nadzor krvotoka te stvaranje karte tipova stanica u ljudskom tijelu.

"Tijekom povijesti znanosti većini otkrića prethodio je pronalazak neke nove tehnologije koja vam daje da stvari vidite na novi način", rekao je Zuckerberg spominjući mikroskop i sekvencioniranje DNK kao primjere.

"Alati isto tako dovode do otkrića u tome kako liječimo bolesti", dodao je.

>> Izuzetnom gestom Zuckerberg i Chan pridružili se grupi mladih bogataša iz Silicijske doline

>> Dvojbe više nema, Mark Zuckerberg je u misiji

Komentara 2

ZA
ZAGORECTENEJ
04:10 22.09.2016.

Ovi samo doniraju. Radi se o investicijama lukavo kamuflirane kao donacije, koje se velikim djelom vracaju donatoru kroz porez.

IS
Iszrian
08:59 22.09.2016.

Plemenito, samo znanstvenici pretpostavljaju da bi se u slučaju izliječenja svih bolesti životni vijek produžio na 2000 godina (umrli bi zbog nesreće, nasilja ili samoubojstva). Čak i da se ne izliječe sve, nego večina, pa da ljudi žive recimo 200-300 godina, tko će dobiti te lijekove/tretmane? Sigurno ne afrikanci i azijati koji se množe poput zečeva, ili čemo uvesti totalitarni sustav koji će diktirati koliko će se tko množiti ili čak kada će netko umrijeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije