Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

Mamić revoltiran što mu se sudilo dvaput zbog torbarenja dionicama

Mamić
Pixsell
20.03.2011.
u 19:00

Obrana je s pravom iskoristila argument da se drugi put sudi samo njemu, a od progona ostalih “torbara” se odustalo

Zdravko Mamić na ponovljenu je suđenju u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu opet je nepravomoćno oslobođen optužbe za torbarenje dionicama T-HT-a, odnosno da je prikupio 29 punomoći građana te kupnjom dionica zaradio 210.105 kuna na štetu građana i države.

Mamić je bio ostao jedini “torbar” kojem je Županijski sud u Varaždinu naložio ponovno suđenje prihvativši žalbu tužiteljstva, koje je pak za pet drugih “torbara”, među kojima je i njegov brat Zoran, odustalo od progona u nedostatku dokaza. Taj argument da se sudi samo Mamiću, a od progona drugih optuženih odustaje iako je riječ o istom kaznenom djelu – prijevari i identičnoj činjeničnoj optužbi – njegova je obrana s pravom iskoristila pa mu je ponovljeno suđenje prošli tjedan okončano za samo jedan dan.

Zdravko Mamić nije skrivao u sudnici ogorčenje i revolt što se tužiteljstvo žalilo jedino u njegovu slučaju, a prije je odustalo od progona njegova brata, Tadije Barbarića, Marija Bebeka, Josipa Šelendića...

Oslobađajuću presudu Zdravku Mamiću izrekla je sutkinja Rahela Valentić. Inače, na raspravi su pročitani iskazi svjedoka, Mamićevih, prijatelja, znanaca i zaposlenika Dinama koji su ranije svjedočili da su mu dali punomoć jer su htjeli nešto zaraditi na dionicama, a nisu bili umješni u trgovanju dionicama. Od optuženih “torbara” jedino još posla sa sudom ima Sebastijan Popović koji je također nepravomoćno oslobođen da je na torbarenju dionicama zaradio 449.190 kuna te čeka pravomoćnu presudu.

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar Idler 3
Idler 3
17:31 21.03.2011.

Evo nek se i ja jednom s njim složim...trebalo bi s njime u zatvor poslati mu i brata >:-))

OB
-obrisani-
19:17 20.03.2011.

jako sudstvo....u..3 p.m

NI
Nikahr80
09:08 21.03.2011.

On je revoltiran, revoltirani smo i mi što taj čovjek i dalje slobodno šeće ulicama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije