Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže promjena vremena: Neki dijelovi zemlje će biti na udaru kiše

Zagreb: Građane je jutros dočekao pljusak sa povremeno jakim vjetrom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
Autori: vecernji.hr, Hina
27.05.2024.
u 07:57

DHMZ za ponedjeljak nije proglašen meteoalarm, dok je u utorak proglašen žuti meteoalarm za Zagrebačku, Karlovačku i Gospićku regiju, te za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal.

Hrvatsku u ponedjeljak očekuje djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano vrijeme, a uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije uz jači razvoj oblaka u drugom dijelu dana lokalno može biti kiše i pljuskova s grmljavinom, prognozira  Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar će puhati slab, na Jadranu i umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, ujutro uz obalu i bura.  Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva.

"U ponedjeljak u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano i danju vrlo toplo. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla, a sredinom dana i poslijepodne mjestimice umjerena i povećana naoblaka. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 11 do 13 °C, a dnevna između 25 i 27 °C. Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj - djelomice sunčanoj, mjestimice s promjenjivom naoblakom, ujutro i maglom. Vjetar većinom slab", kazao je mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a za HRT.

Navodi kako će u Dalmaciji biti pretežno sunčano i toplo, mjestimice i vrlo toplo dok će pak u njezinoj unutrašnjosti biti umjeren i jak razvoj oblaka te lokalni pljuskovi i grmljavine. "I na djelomice sunčanom krajnjem jugu Hrvatske podjednaka temperatura. Uz mjestimice umjerenu naoblaku, mala je vjerojatnost za lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni", naveo je.

DHMZ za ponedjeljak nije proglašen meteoalarm, dok je u utorak proglašen žuti meteoalarm za Zagrebačku, Karlovačku i Gospićku regiju, te za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal.

Vrijeme u narednim danima

"Od utorka do četvrtka u unutrašnjosti promjenjivo, mjestimice uz kišu, osobito u četvrtak i u obliku pljuskova. U utorak i srijedu više sunčanih razdoblja na istoku te uglavnom suho. Vjetar većinom slab, a temperatura zraka bez veće promjene.

Na Jadranu promjenjivo i nestabilno, često uz pljuskove s grmljavinom, osobito u utorak i četvrtak. U srijedu na sjeverom dijelu uglavnom suho i djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, a u četvrtak će zapuhati jugo, koje će prema kraju dana jačati", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar spica10
spica10
08:55 27.05.2024.

na udaru kiše...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije