Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BADEL 1862 STRATEŠKI INVESTITOR U DUH U BOCI

Vodeći proizvođač jakih alkoholnih pića u regiji i vodeći domaći craft proizvođač jakih alkoholnih pića udružuju snage

27.05.2024.
u 11:04

Proizvođač popularnog Old pilot's gina nastavlja poslovati kao vrhunska craft destilerija, a Badel 1862 postaje strateški investitor u Duh u boci i preuzima distribuciju u Hrvatskoj i Adria regiji. Sredstva dobivena ulaganjem Badela 1862 bit će iskorištena za gradnju nove destilerije i širenje proizvodnje

Badel 1862, vodeći proizvođač jakih alkoholnih pića u Hrvatskoj i Adria regiji prepoznao je vrijednost i dosadašnje rezultate zagrebačke craft destilerije Duh u boci te se kao strateški investitor odlučio podržati njezin daljnji razvoj. Duh u boci nastavlja poslovati kao vrhunska craft destilerija, a Badel 1862 dokapitalizacijom i preuzimanjem distribucije daje podršku ulaganjima u širenje proizvodnih kapaciteta i jačanju tržišnih pozicija njihovih proizvoda.

„Badel 1862 svoju lidersku poziciju na hrvatskom i tržištu Adria regije uspješno čuva već desetljećima zahvaljujući s jedne strane čuvanju svoje tradicije i vrijednog nasljeđa, a s druge uspješnim praćenjem trendova i prilagođavanjem svoje ponude novim navikama i željama potrošača. To uključuje i promišljeno širenje naše ponude premium proizvodima s kojima ostvarujemo izvrsne rezultate i na domaćem tržištu i u izvozu. Zato smo se uz sve što već radimo na tom području odlučili za još jedan iskorak. Kao strateški investitor ulazimo u suvlasništvo vodećeg hrvatskog craft proizvođača vrhunskih jakih alkoholnih pića sa željom da podržimo njihov daljnji razvoj i rast. Naime, u kategoriji premium jakih alkoholnih pića posebno mjesto imaju premium craft proizvodi kakve kod nas radi upravo Duh u boci. To nas je motiviralo na ovo strateško ulaganje koje će imati pozitivan utjecaj ne samo na Badel 1862 i Duh u boci već i na cjelokupnu domaću industriju“, izjavio je direktor marketinga Badela 1862 Lovro Vučković.

Tvrtku Duh u boci osnovali su 2017. Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac, a prvi proizvod s kojim su odmah osvojili naklonost potrošača, ali i nagrade na vodećim sajmovima u svijetu, bio im je Old pilot’s gin. Već na prvom izlasku na svjetsku scenu 2019. Old pilot's gin proglašen je najboljim na svijetu u kategoriji London Dry ginova na natjecanju International Wine and Spirits Competition. To je i dalje najprodavaniji proizvod Duha u boci no proizvodnja se širi i novim pićima najviše kvalitete.

Sredstva dobivena ulaganjem Badela 1862, Duh u boci planira uložiti u nastavak razvoja svog poslovanja što uključuje izgradnju nove destilerije i proširenje proizvodnje s novim proizvodom - craft whiskeyem.

"Ovo ulaganje Duh u boci vidi kao strateški savez koji će nam omogućiti da ostanemo vrhunska craft destilerija i zadržimo svoju autentičnost, a istodobno uz jedinstveno iskustvo, znanje i snagu Badela, ostvarimo značajniji rast prodaje i dodatno unaprijedimo naše poslovanje u cjelini. Ostajemo vjerni našoj misiji stvaranja izvanrednih, inovativnih alkoholnih pića, a uz podršku ovakvog strateškog investitora, sigurni smo da ćemo doprijeti do još brojnije publike ne samo u Hrvatskoj već i puno šire", rekao je Tomislav Anadolac, suosnivač tvrtke Duh u boci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije