Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pazite na nepoznate brojeve

Upozorenje iz pošte: Ponovno kruže SMS prijevare, ove podatke vas službenici nikada neće tražiti

U sortirnom centru Pošte počela naplata carine i PDV-a na sve male pošiljke koje dolaze izvan EU
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/8
27.05.2024.
u 10:48

Lažne poruke i obavijesti prepoznatljive su po sumnjivoj i čudnoj e-mail adresi ili poveznici te pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici

Već mjesecima građane se nastoji prevariti SMS porukama u kojima se nepoznate osobe predstavljaju kao Hrvatska pošta te traže dodatne podatke kako bi vam mogle poslati paket. Ako niste ništa naručili, ove je prijevare lako uhvatiti, no ljudi se iz raznih razloga sve češće naručuju na online kupovinu te su ranjiviji na ovakve pokušaje krađe podataka.

Iz Hrvatske pošte upozoravaju da se putem SMS poruka širi lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija. Upozoravaju korisnike da ne otvaraju poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažu riziku od krađe vlastitih bankovnih podataka.



Ako ste primili lažni SMS u istom periodu kada očekujete pošiljku, u pitanju je slučajnost, naglašavaju iz pošte, ističući kako jedino primatelj ili pošiljatelj pošiljke mogu doznati osnovne podatke o pošiljci putem sustava za praćenje, i to ako raspolažu brojem pošiljke, odnosno ako je za pošiljku odabrana usluga praćenja.

Foto: Screenshot


Lažne poruke i obavijesti prepoznatljive su po sumnjivoj i čudnoj e-mail adresi ili poveznici (službena domena Hrvatske pošte je posta.hr) te pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici. Posebnu pozornost obratite ako na poveznici trebate unijeti podatke s bankovne kartice.

U galeriji članka pogledajte još neke primjere takvih prevarantskih SMS poruka.

VIDEO Vatrogasci pronašli zrakoplov koji je pao kraj Zagreba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije