Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ POLJSKE

Beba čudom preživjela porod, majka u bolnicu stigla potpuno pijana

Beba u bolnici - ilustracija
Foto: pixabay
1/3
27.01.2024.
u 16:53

Dijete je trenutno odvojeno od majke i nalazi se na sigurnoj skrbi u dječjoj ustanovi. Doznalo se i da su nadležne gradske socijalne službe bile upoznate sa situacijom u kojoj se žena nalazi. Budući da je već postala poznata po alkoholizmu, bila je pod nadzorom socijalne radnice

Žena (41) je 3. siječnja u lošem stanju prevezena u bolnicu u Żurominu, oko 120 kilometara sjeverozapadno od Varšave, jer se trebala poroditi. Rodilja je bila je potpuno pijana, a nedugo nakon njezina primitka u bolnicu, na svijet je stiglo novorođenče, javlja lokalni poljski novinski portal Ciech-Press. Incident je tek sada izašao na vidjelo, prenosi Fenix magazin.

Kako je žena prilikom poroda imala dva promila alkohola u krvi, tako su liječnici naručili i testiranje djeteta. Beba je nekim čudom preživjela iako je pri rođenju imala 2,8 promila alkohola u organizmu i bila je potpuno alkoholizirana. Klinika je zbog cijele situacije odmah obavijestila policiju. Državno odvjetništvo trenutno istražuje slučaj jer je žena ugrozila zdravlje i život svoje bebe. Još uvijek nije podignuta optužnica protiv 41-godišnjakinje koja ima još jedno dijete.

VEZANI ČLANCI:

U slučaju podizanja optužnice, ženi prijeti zatvorska kazna od tri mjeseca do pet godina. Zbog dobrobiti novorođenčeta, državni odvjetnik nije dao konkretnije podatke o njegovoj daljnjoj sudbini, no beba je trenutno odvojena od majke i nalazi se na sigurnoj skrbi u dječjoj ustanovi. Doznalo se i da su nadležne gradske socijalne službe bile upoznate sa situacijom u kojoj se žena nalazi. Budući da je već postala poznata po alkoholizmu, bila je pod nadzorom socijalne radnice. Sada bi se trebalo razjasniti kako nitko nije primijetio da je žena pila previše alkohola tijekom trudnoće.

VIDEO Javnozdravstvena akcija „Dan mimoza 2024“ održala se na  Cvjetnom trgu u Zagrebu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije