Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugli stol HIP-a

M. Tuđman: Od 2000. u Hrvatskoj imamo uzmak od suvereniteta

tudman
Marina Buhin
14.05.2010.
u 15:32

U medijskim i inim informacijskim ratovima nastoji se našu prošlost prikazati mračnom, kaže Davor Domazet Lošo.

Petnaestak znanstvenika, javnih i kulturnih djelatnika sudjelovalo je na okruglom stolu u HIP-ovoj organizaciji pod nazivom "Hrvatska nakon 20 godina, kako dalje", a u povodu obilježavanja 88. obljetnice rođenja prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Akademik Dubravko Jelčić tvrdi da sve hrvatske političke stranke danas vode jednaku politiku i Hrvatska nema političke elite, već je riječ o karijeristima čiji je manjak političkoga znanja i odgovornosti zastrašujući.

A umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo govorio je o novim strategijama u napadu na Hrvatsku – a odlikuje ih "kopernikanski preokret" jer se više ne koristi vojna strategija za projiciranje moći već se u medijskim i inim informacijskim ratovima nastoji  "prošlost odabranog protivnika prikazati mračnom".

- I onog trenutka kad se u javnom mnijenju uspije stvoriti dojam da je prošlost te odabrane zemlje i naroda mračna, tad su taj narod i zemlja poraženi. A Hrvatskoj se želi nametnuti da je njena prošlost, nastanak hrvatske države, mračan. Posljedica je toga kriminalizacija Domovinskog rata, a ako se to postigne, Hrvatska će izgubiti svoju slobodu, identitet, samostalnost - zaključuje Domazet Lošo.

Prof. dr. Miroslav Tuđman ocijenio je da je u prvih deset godina Hrvatske, u vrijeme prvog predsjednika Franje Tuđmana, načelo suvereniteta bilo osnovni kriterij kako se ponašati u međunarodnim okolnostima, a od 2000. u Hrvatskoj "imamo uzmak od suvereniteta". Schengenski zid nismo uspjeli srušiti, već smo pristankom na odricanje od suvereniteta pristali na onaj dio europske birokracije koja inzistira na redukciji suvereniteta, zaključio je Tuđman.

Komentara 40

OB
-obrisani-
17:30 14.05.2010.

I to je sve sa znanstvenog skupa o predsjedniku Tuđmanu? \"Novinarka\" Malenica je danas zaradila svoju plaću! pozdrav vaš zmijicamala

OB
-obrisani-
19:19 14.05.2010.

Samo trinaest minusa, bando? Ne vredjajte mi ego!!! Hrvatska je zemlja naoruzanih ljudi, obrijanih glava, koji ne rade. Ovo cu patentirat.

OB
-obrisani-
21:39 14.05.2010.

di je ovo? u Kumrovcu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije