Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijetio je kućama

Lokaliziran požar kod Muća, gasilo ga pet protupožarnih zrakoplova

Air Tractor i Kanader vrše natapanje opožarenog terena kod Tribunja
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
09.07.2020.
u 23:41

Vatrogascima su iz zraka pomagala dva kanadera i dva air-tractora, a predvečer im se pridružio još jedan kanader

Požar koji je u četvrtak popodne buknuo na predjelu Ramljana u blizini Muća lokaliziran je u 21 sat, izvijestili su iz DVD-a Muć, a Ministarstvo obrane priopćilo da su požar gasila tri kanadera i dva air-tractora što je najviše protupožarnih zrakoplova u ovoj protupožarnoj sezoni.

"Na požarištu će cijelu noć dežurati 10 vatrogasca i dva vozila. Opožareno je 20 hektara borove šume i niskog raslinja, ali više nema otvorenog plamena  a tijekom noći vatrogasci će dežurati na terenu i sanirati prostor koji je bio zahvaćen vatrenom stihijom," rekao je za Hinu zapovjednik  DVD-a Muća Božo Delić.

U jednom trenutku, u poslijepodnevnim satima, požar je zaprijetio kućama, ali su vatrogasci uspjeli zaustaviti širenje vatrene stihije. Vatrogascima su iz zraka pomagala dva kanadera i dva air-tractora, a  predvečer im se pridružio još jedan kanader.

Jedan od kapetana posade Canadaira koji sudjelovao u gašenju požara bojnik Ivica Markač rekao je kako zajedničkim djelovanjem učinjeno sve da se do mraka  požar stavi pod nadzor i u tomu se uspjelo.

„Požar se prostirao između dva naselja i uspjeli smo zaustaviti njegovo približavanje jednom od njih“, rekao je bojnik  Markač.

To je peti požar od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) na kojem su angažirane zračne snage i  požar na kojem je angažirano najviše protupožarnih aviona u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone, priopćili su iz Ministarstva obrane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije