Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMAJU SIMPTOME

Liječnik i tehničar u kućnoj izolaciji: U petak su u Ericssonu bili na dobrovoljnom darivanju krvi

Prvi oboljeli pacijent od koronavirusa u Hrvatskoj radi u Ericsson Nikola Tesla
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/6
26.02.2020.
u 09:35

Podsjećamo, prva osoba u Hrvatskoj koja je zaražena koronavirusom boravila je u Italiji prošlog tjedna. Radi se o mladiću koji je zaposlenik tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

Liječnik i tehničar koji su u petak bili na dobrovoljnom darivanju krvi u tvrtki Ericsson nalaze se u kućnoj izolaciji.

Doktorica Irena Jukić, ravnateljica Zavoda za transfuzijsku medicinu, rekla nam je da su s liječnikom i tehničarem u stalnom kontaktu i da su oni dobro te da nemaju simptome. Demantirala je neslužbenu informaciju da je u tom Zavodu uvedena radna obveza.

Podsjećamo, prva osoba u Hrvatskoj koja je zaražena koronavirusom boravila je u Italiji prošlog tjedna. Riječ je o mladiću koji je zaposlenik tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

Pogledajte i video: Đikić: Evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa

– Ericsson Nikola Tesla potvrđuje da je osoba koja je zaražena koronavirusom i koja se nalazi u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu zaposlenik kompanije. On je u srijedu 19. veljače 2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici. Zaposlenik je u petak bio na radnom mjestu u Zagrebu. Prema dostupnim informacijama od obitelji, u nedjelju 23. veljače 2020. zaprimljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa. U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije te smo u direktnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama – priopćili su jučer iz kompanije.

Ministar Vili Beroš jutros je otkrio i da je brat tog mladića također zaražen koronavirusom.

>> Tema: Koronavirus

Prvi oboljeli pacijent od koronavirusa u Hrvatskoj radi u Ericsson Nikola Tesla
1/8

Komentara 5

Avatar TamiFlu
TamiFlu
10:10 26.02.2020.

Je*e lud zbunjenog.

DH
dalibor.hren
13:42 26.02.2020.

Sve sam pripremio za izolaciju, u klijeti: alkohola imam, ogrjeva imam, krevet imam, pun frižider imam, voda, struja - normalno, još samo čekam nalaz i svaki dan mladu doktoricu...

DE
deda1234
10:15 26.02.2020.

Sami mi nije jasno kako je u 4 dana dobio somptome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije