Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka stanovništva

Libijska istočna regija Cyrenaica proglasila djelomičnu autonomiju

\'Libyans celebrate after news of Saif al-Islam Gaddafi\'s arrest, near the courthouse in Benghazi November 19, 2011. REUTERS/Esam Al-Fetori (LIBYA - Tags: POLITICS)\'
Reuters/Pixsell
06.03.2012.
u 13:40

Plemenski vođe tvrde da je Cyrenaica desetljećima zapostavljena i lokalno stanovništvo trebalo bi moći odlučivati o lokalnim pitanjima

Građanski vođe istočne libijske regije Cyrenaice, inače bogate naftom, proglasili su regiju djelomično autonomnom, javlja BBC.

Odluka je donesena na sastanku nedaleko od Benghazija na kojemu se okupilo najmanje 2000 ljudi.

Pristaše ove odluke tvrde da je Cyrenaica desetljećima zapostavljena i lokalno stanovništvo trebalo bi moći odlučivati o lokalnim pitanjima.

Ipak, vlada Nacionalnog prijelaznog vijeća protivi se regionalnoj autonomiji u strahu od potpunog raspada zemlje koja se nakon 42 godine oslobodila vladavine diktatora.

Proglašavanje djelomične autonomije zapravo je izjava o namjerama plemenskih vođa Cyrenaice s obzirom na to  da još uvijek nije jasno koji stupanj autonomije plemenski vođe zapravo traže.

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
14:02 06.03.2012.

Građanski vođe istočne libijske regije Cyrenaice, inače bogate naftom, proglasili su regiju djelomično autonomnom, javlja BBC. Odluka je donesena na sastanku nedaleko od Benghazija na kojemu se okupilo najmanje 2000 ljudi. ....... dosli ljudi na utakmicu a oni proglasili da je sastanak

OB
-obrisani-
14:13 06.03.2012.

divide et impera

OB
-obrisani-
13:52 06.03.2012.

poceo scenario kao u SFRJ. to je bio cilj okupatora Libije, da je rasparca kako bi je lakse pljackao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije