Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Lažni biskup pokušao se 'ušuljati' na sastanak kardinala

Prije nego što su ga otkrili, "biskup" se rukovao te je razgovarao sa svećenicima i kardinalima koji su došli na sastanak na kojem se raspravlja o konklavama za izbor novoga pape.
04. ožujka 2013. u 17:16 8 komentara 23 prikaza
kardinal Thomas Christopher Collins
Foto: Reuters/PIXSELL

Muškarca obučenog u lažnu svećeničku odjeću Švicarska garda izvela je sa sastanka katoličkih kardinala nakon što se pokušao "ušuljati" na vatikanski sastanak, za koji nije bilo previđeno da bude otvoren za javnost, piše France24.

Muškarac je kazao novinarima da se zove Basilius te da je pripadnik "Talijanske pravoslavne crkve", koja ne postoji. Prije nego što je otkriven, "biskup" se rukovao sa svećenicima i razgovarao sa svećenicima i kardinalima koji su došli na sastanak na kojem se raspravlja o konklavama za izbor novog pape. Novinarima je kazao da su katolički biskupi napravili pogrešku kada su selili svećenike optužene za pedofiliju iz jedne u drugu župu.

>>Kardinali započeli zasjedanje prve opće kongregacije u Vatikanu

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
 • Antioh:

  Ne želimo lažne kardinale! Tražimo da se hitno objavi registar kardinala kako bi se odvojilo časni od lažnih :-)

 • Avatar oris2
  oris2:

  sve mi se chini da je to samo pochetak skandala koji che potresati crkvu.Papa je vjerojatno imao jake razloge da se makne sa stolice

 • tom milles:

  Izgleda da su svi tamo lažni jer u boga oni ne vjeruju no vjeruju u zlatno tele a milioni doslovce gladnih ljudi na čitavome svijetu ne brinu ih niti najmanje.Bitna im je dobra klopa,visoko rangiran društveni status kao i visoka ... prikaži još!ka primanja a o pedofiliji ...ma lako će to oni zataškavati i dalje....