Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgred u Vatikanu

Lažni biskup pokušao se 'ušuljati' na sastanak kardinala

kardinal Thomas Christopher Collins
Reuters/PIXSELL
04.03.2013.
u 17:16

Prije nego što su ga otkrili, "biskup" se rukovao te je razgovarao sa svećenicima i kardinalima koji su došli na sastanak na kojem se raspravlja o konklavama za izbor novoga pape.

Muškarca obučenog u lažnu svećeničku odjeću Švicarska garda izvela je sa sastanka katoličkih kardinala nakon što se pokušao "ušuljati" na vatikanski sastanak, za koji nije bilo previđeno da bude otvoren za javnost, piše France24.

Muškarac je kazao novinarima da se zove Basilius te da je pripadnik "Talijanske pravoslavne crkve", koja ne postoji. Prije nego što je otkriven, "biskup" se rukovao sa svećenicima i razgovarao sa svećenicima i kardinalima koji su došli na sastanak na kojem se raspravlja o konklavama za izbor novog pape. Novinarima je kazao da su katolički biskupi napravili pogrešku kada su selili svećenike optužene za pedofiliju iz jedne u drugu župu.

>>Kardinali započeli zasjedanje prve opće kongregacije u Vatikanu

Komentara 8

AN
Antioh
17:55 04.03.2013.

Ne želimo lažne kardinale! Tražimo da se hitno objavi registar kardinala kako bi se odvojilo časni od lažnih :-)

Avatar oris2
oris2
18:23 04.03.2013.

sve mi se chini da je to samo pochetak skandala koji che potresati crkvu.Papa je vjerojatno imao jake razloge da se makne sa stolice

TM
tom milles
17:47 04.03.2013.

Izgleda da su svi tamo lažni jer u boga oni ne vjeruju no vjeruju u zlatno tele a milioni doslovce gladnih ljudi na čitavome svijetu ne brinu ih niti najmanje.Bitna im je dobra klopa,visoko rangiran društveni status kao i visokaka primanja a o pedofiliji ...ma lako će to oni zataškavati i dalje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije