Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup u Grožnjanu

Kujundžić: Zbog spajanja bolnica slijedi rat, osobito u Zagrebu!

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
29.06.2018.
u 16:35

Ministar: Manji broj liječnika očekivao je da će za nula kuna postati vlasnici ordinacije i da će ih moći prodavati i odlučivati o nasljeđivanju

U novom Zakonu o zdravstvenom osiguranju trebat će definirati katalog usluga osnovnog zdravstvenog osiguranja i standardizirati ih, a ne govoriti “imate pravo na sve”, a onda jedan dobije najbolje, a troje će umrijeti jer za njih neće biti. Kazao je to ministar zdravstva Milan Kujundžić jučer u Grožnjanu na simpoziju Mediji i zdravlje, istaknuvši kako je financijska stabilnost ključna intencija novog Zakona.

Osvrnuvši se na nezadovoljstvo primaraca Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, kazao je kako je “manji broj liječnika očekivao da će za nula kuna postati vlasnici ordinacije i da će ih moći prodavati i odlučivati tko će ih nasljeđivati”.

Dr. Ognjen Brborović uime Povjerenstva za medicinsku uporabu kanabisa rekao je kako se Povjerenstvo nijednom nije sastalo u ovom mandatu. – Da, to je moj propust, medicinsku upotrebu kanabisa treba osuvremeniti! Javite mi se u ponedjeljak da dogovorimo – odvratio je Kujundžić.

1/6
Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
19:03 29.06.2018.

Čovječe trebali je samo 26 godina da tvoj HDZ i SDP rasture RH i sve u Hrvatskoj a na to se čekalo 900 godina..... Sram vas bilo...

IB
iva.begovic
18:59 29.06.2018.

Ministrova supruga Tatjana, ravnateljica je zdravstvene ustanove osiguravajuće kuće koja prodaje police dodatnog zdravstvenog osiguranja (Poliklinika Croatia osiguranja). Jedan od zamjenika ministra zdravstva je mladac bez iskustva u zdravstvu došao u Ministarstvo direktno iz Croatia osiguranja. I to je to,o, zbrojite dva plus dva. Javno zdravstvo tj. dostupnost i kvaliteta javnog zdravstva nisu u fokusu ministra Kujundžića. U njegovu je fokusu privatizacja zdravstva i zdravstveno osiguranje za one koji ga mogu platiti. Dopunsko osiguranje preko HZZO što sada ima većina građana, već vrijedi malo tj. ne garantira bolju zdravstvenu uslugu, a uskoro će vrijediti - ništa. Da će HDZ raditi za bogaćenje onih koji već imaju, bilo je za naslutiti i prije izbora. Ipak građani su izabrali tako kako su izabrali i sad je kasno za kajanje.

MA
marijaqwer
19:27 29.06.2018.

Ovaj ministar cijeli mandat samo traži novac ( povećanje dopunskog, takse na cigarete , alkohol , povećanje participacije ...). Niti riječi o smanjenju troškova , ili nadzoru rezultata rada lječnika. Ni riječi o tome da država plati svoje obveze ( dopunsko za one kojima država plaća ).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije